Burak Candaş güven tazeledi

Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi'nin ilk olağan genel kurulu saat 11:00'da yapıldı. Kurucu başkan Burak Candaş güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulunda Yasin Yavuz, Ya?

GÜNDEM 16.02.2020 17:35:00 0
Burak Candaş güven tazeledi

2018 yılı Şubat ayında temsilcilik olarak kurulan ve 2019 Eylül ayında şubeleşen Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi’nin ilk olağan genel kurulu dün saat 11:00’da Hayri Batur Caddesi’ndeki dernek binasında yapıldı.

 

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

 

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda divan başkanlığına Fahrettin Budak, başkan vekilliğine Eladin Tıraş ve yazmanlığa Yaşar Karagöl seçildi.

 

FAALİYET RAPORUNU SUNDU

 

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, 2018 yılında temsilcilik olarak kurulduklarını, 2019 yılı Eylül ayından beri faaliyetlere şube olarak devam ettiklerini ifade etti. 2018 yılı şubat ayında temsilcilik olarak kuruluş yetkisi aldıklarını, 2019 yılı Aralık ayında da dernek binasının açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Candaş, “2018 Şubat’tan bu yana 121 etkinlik gerçekleştirdik. Bu zamana kadar birlikte yol yürüdüğüm değerli yönetim kurulu üyelerimize, üyelerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bu kolay bir şey değil” dedi. Türk Ocakları’nın 1. Dünya Savaşı sürecinde ülkemiz savaş altındayken de 3 senede 500 konferans düzenleyerek Türklük ruhunu, bilincini, milli şuuru ayakta tutmaya çalıştığını kaydeden Candaş “İngilizler İstanbul’u işgal ettiklerinde ilk telgrafhaneyi, ikinci olarak da Türk Ocağı binasını işgal ederek Türk Ocağı’na duydukları kini, öfkeyi ve ondan duydukları korkuyu göstermişlerdir” dedi. Candaş, şube olduktan sonraki faaliyetlerden de kısaca bahsetti.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Burak Candaş’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlere mevcut başkan Burak Candaş’ın tek listesi ile gidilirken, güven tazeleyen kurucu genel başkan Candaş yeniden başkanlığa seçildi. Burak Candaş başkanlığındaki yönetim kurulunda Yasin Yavuz, Yaşar Karagöl, Veli Kürşad Öztürk, Cüneyt Karaşahin ve Eladin Tıraş yer alırken, merkez genel kurul delegeliğine de Burak Candaş ve Yasin Yavuz seçildi. Denetleme kurulu asil üyeliğine de Şaban Kardeş, Murat Arı ve Okan Candan seçildi. 

 

“TÜRK MİLLETİNİN ANA DAMARIDIR”

 

Seçimlerin ardından aidat miktarının ne kadar olacağı konusu görüşülürken, aidatların dergi üyeliği ile birlikte 70 TL olması oybirliği ile karara bağlandı. Türk Ocakları’nın önemine dikkat çeken Divan Başkanı Fahrettin Budak “Türk Ocakları milletimizin kalbinin attığı yerdir. Türk milletinin ana damarıdır. Türk Ocakları’na özellikle burada çok iyi sahip çıkmamız lazım. Onu gözümüz gibi koruyup kollamamız lazım. Faaliyetlerini en üst seviyeye çıkarmamız lazım. Ondan her şeyi beklediğimize göre üyeler olarak ona da her şeyi vermemiz lazım” dedi. Budak, yeniden başkanlığa seçilen Burak Candaş ve yeni yönetime başarılar diledi.

 

“BİZ BİRLİKTE BİR ŞEYLER YAPACAĞIZ”

 

Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş da kurucu yönetim kuruluna teşekkür ederek “Bizim asil yedek listelerimiz prosedürün yerine getirilmesidir. Önemli olan fiiliyatta bunu gerçekleştirmemiz lazım. Bunun için de sizlerden daha fazla katılım ve etkinliklerimizi daha da artırmak için destek bekliyorum. Bu işler bir kişiyle olmuyor. Biz birlikte bir şeyler yapacağız. Bu bazen mum ışığı gibi olur, bazen gibi olur, bazen büyük bir yangına dönüşür ama biz bunu birlikte başaracağız. Külfette de nimette de hep birlikte olacağız inşallah. Buralar kimseye baki değil. Biz sadece bunun açılışı ve oturmasını sağlamak üzere bu yükü omuzlanıyoruz. Türk Ocağına nefesimizin yetmediğini veya zarar verdiğimizi anladığımız anda, ben kendi şahsıma konuşuyorum, bu konuda genel bir kanıya ulaştığım anda bu bayrağı en yakındaki arkadaşımıza devretmeyi şeref bilirim. Bu konuda hiçbir zaman kimsenin şüphesi olmasın. Ben 20 yıl şube başkanlığı yapma niyetinde olan biri değilim. Keşke bir dönem tamamlasak, benden sonra da bir arkadaşım gelip bayrağı devralsa benim için en güzel mutluluk odur. Çünkü bu işler böyle güzelleşir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU