ÇTSO'da İşletme Okuryazarlığı Gelişimi Eğitimi 

İşletmeler İçin Avrupa Diyaloğunu Geliştirme AB Projesi kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'İşletme Okuryazarlığı Gelişimi Eğitimi' düzenlendi. 

GÜNDEM 12.02.2020 16:47:00 0
ÇTSO

Dün 10.00-16.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu'nda düzenlenen eğitim FinLit Partners kurucusu M. Ferhan Kaptan ve FinLit Partners kurucu ortağı Kaan Eran tarafından verildi. 

"İŞ YAPIŞ BİÇİMİNDE DEĞİŞİKLİK VAR"

Eğitimde katılımcılara; İşletme Okuryazarlığı bilgisi, problemlerin geliştirilmesi ve problemlerin anlaşılması, problem çözme dinamikleri yaratılması, daha özel olarak sürdürülebilir büyüme için işletme yönetimi araçları hakkında bilgi verildi. Kaan Eran, ölçek ekonomisinin, 'küçük işletme olarak çok uzun süre ayakta kalamazsınız' dediğini belirterek, "Küçük işletme derken bir dükkandan bahsediyorsak onun bile bir şeyleri değiştirmesi gerekebilir. Bir süre sonra trendler, istekler, talepler, nüfus ve bir sürü şey değişiyor. Bizim bugüne kadar değişmez diye fark ettiğimiz birçok şey değişti belki de biz onları daha fark etmemiş bile olabiliriz. Mesela bakkallar marketlerden sonra sıkıntıya girdi. Çünkü markete gittiğimiz zaman her şeyi kendi elimizle alıyoruz, iş yapış biçiminde bir değişiklik var." dedi.

"BÜYÜMEK ZORUNDASINIZ"

 "Değişime ayak uydurmak gerekiyor" diyen Eran, "Değişime ayak uydururken bir yandan da büyümek zorundasınız. Ayakta kalmak için büyümek şart. Ülkemizde büyüme hızı yüzde 5. Her sene yüzde 5 büyüyoruz. Büyümekte üretken olmaya bağlı. Yatırım yapmalısınız."  dedi. Büyümek için yöntem ve yapıtaşlarından da bahseden Eran, "Bunlar; strateji, liderlik ve ortaklık yapısı, süreç yönetimi, kaynak yönetimi ve geliştirme, bilgi veri seti." ifadelerini kullandı. 

Haber / Buse SERİN