'Tanınmamış Kişi' okuyucuyla buluştu

Çerkezköy'ün tanınan isimlerinden Hayri Varol, anılarının yer aldığı "Tanınmamış Kişi" isimli ilk kitabını okuyucu ile buluşturdu. İlk etapta bin adet basılan "Tanınmam?

GÜNDEM 11.02.2020 15:56:00 0

Çerkezköy ve Kapaklı’da tanınan eski siyasetçilerden Hayri Varol, anılarını ve yaşadıklarını anlattığı “Tanınmış Kişi” isimli ilk kitabını çıkardı. Kitapta ağırlıklı olarak anılarını anlattığını söyleyen Varol, “Kitapta anılarım ağırlıkta. Ama eminim ki okuyucular kitabı okuduklarında kendi geçmişlerinden de bir şeyler bulacaklar. Hemen hemen ortak anılar. Bizim çocukluğumuz ya da delikanlılığa adım attığımız dönemdeki arkadaşlarım da kitapta kendilerinden bir şeyler bulacaklar” dedi.

 

“İZ BIRAKMAK ADINA BİR BAŞLANGIÇ YAPTIM”

 

Kitabın kısa hikayelerden oluştuğunu söyleyen Hayri Varol, “Geçmişten bugüne kadar biriktirdiklerimi kitap haline getirerek iz bırakmak adına bir başlangıç yaptım. Yazılarımda yer ve mekanları belirttim. Olayın içerisindeki kişilerin isimlerine de yer vererek kişileri anmaya çalıştım. Yakın çevremde yaşam ortaklığımız olan kişiler bu kitapta belki kendilerini de görecekler” dedi.

 

“YAZMAYI SEVİYORUM”

 

Küçük yaşlardan beri yazmayı çok sevdiğini söyleyen Varol, “Yazmaya yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Bunu değerlendirmek istiyorum. Hepimiz faniyiz. Geride bir şeyler bırakabilmek önemli. Arkamızda bir eser bırakmış olacağız. Bunun için bile yazmaya değer” dedi.

 

“DURU BİR TÜRKÇE KULLANMAYA ÇALIŞTIM”

 

Yazılarını yazarken dile de çok dikkat ettiğini belirten Hayri Varol “Süslü cümleler ortaya koymak derdinde değilim. Herkesin anlayabileceği şekilde yazmaya, duru bir Türkçe kullanmaya gayret ettim” dedi. Esas hayalinin roman yazmak olduğunu söyleyen Varol, “Bu konuda projelerim, beklettiğim romanlarım da var” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU