Depremzedeler için kermes düzenlendi 

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası, bölgede arama-kurtarma, acil sağlık ve yardım hizmetlerinde bulunmak üzere AFAD üyesi 3 çalışanını görevlendiren Trakya Üniversitesi, depremzede öğrencile

GÜNDEM 10.02.2020 16:32:00 0
Depremzedeler için kermes düzenlendi 

 

24 Ocak Cuma akşam saatlerinde Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Malatya’yı da etkileyen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Trakya Üniversitesi de depremzedeler için destek oldu. Deprem sonrası bölgeye AFAD üyesi 3 sağlık çalışanını gönderen Trakya Üniversitesi, deprem sonrası oluşan ihtiyaçları göz önünde bulundurarak bir kermes düzenledi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iki gün boyunca düzenlenen kermesten elde edilen gelir, depremde evleri zarar gören Trakya Üniversitesi öğrencileri için kullanılacak. 

 

"ACILARINI İÇİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

 

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, kermesi ziyaret ederek destekte bulundu. Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Rektör Tabakoğlu, “Elazığ ve Malatya’da yıkıma neden olan depremde hayatını kaybeden ve depremden zarar gören vatandaşlarımızın acısını içimizde hissediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak bizim öncelikli görevimiz. Toplumsal dayanışmanın önemli olduğu şu günlerde sosyal sorumluluk bilinciyle herkesi hem depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, hem de hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarına ortak olmak amacıyla üniversite olarak bir kermes organize ettik. Düzenlediğimiz kermese emek ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca kermesten elde edilen gelirin Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören depremzede öğrencilerin yararına kullanılacağını belirtti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ