2019'da 192 kedi ve köpek sahiplendirildi

Ergene Belediyesi tarafından sokaklardan toplanan sahipsiz kedi ve köpekler, belediyenin Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkez'inde tedavi edilerek sahiplendiriliyor. Ergene Belediye Başkanı

GÜNDEM 7.02.2020 15:28:00 0
2019

Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Ergene'de bulunan sokak hayvanlarına ev sahipliği yapmaya devam ettiğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Sokaklarda başıboş gezen kedi ve köpekler tedavileri yapılmak üzere toplanılarak barınağa götürülüyor. Burada tedavileri yapılan, kısırlaştırılıp aşılanan kedi ve köpekler hayvan severler tarafından sahiplendiriliyor." dedi.

 

"YEMEK İHTİYAÇLARI DA KARŞILANIYOR"

 

Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 2019 yılı içinde 192 kedi ve köpeğin yeni yuvalarına uğurlandığını ifade eden Başkan Yüksel, "Ayrıca bunun yanı sıra bin 536 ihbar çözüme kavuşturulurken, 2 bin 793 parazit ilacı, kuduz aşısı uygulandı ve 347 ameliyat operasyonu gerçekleştirildi. Soğuk havada sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için vatandaşların bağışladığı mamaları ve yiyecekleri ilçenin muhtelif yerlerinde oluşturulan beslenme noktalarına bırakarak onların yemek ihtiyaçları da karşılanıyor." şeklinde konuştu.

 

"YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN"

 

Tam donanımlı konforlu tesislerde sokak hayvanlarına sıcak yuva imkanı sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Yüksel, “Belediyemizin Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan sevimli dostlarımızın gerekli ihtiyaçları karşılandıktan sonra onları sahiplendirerek yeni yuvalarına teslim ediyoruz. Bakımı ve aşıları yapılan can dostlarımızı sahiplendirerek onlar için daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE