"149 noktada 150 tane Kent Güvenlik sistemi var"

Çerkezköy Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısını dün saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı. EDS, KGYS sisteminin devreye alınmasıyla ilgili Emn

GÜNDEM 3.02.2020 17:38:00 0

İYİ Partili Meclis Üyesi Dilek Köksal’ın katılmadığı toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilerken, depremzede vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasına destek olan vatandaşlara da teşekkür etti. Akay, İdlib’te meydana gelen hain saldırıda şehit düşen 6 Mehmetçiğimize de Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diledi.

 

AK PARTİ VE MHP GRUBU ÖNERGE SUNDU

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AK Parti grubu tarafında doğrudan teminlerin WEB sitesinden yayımlanması, otobüs duraklarının arttırılması ve korunaklı hale getirilmesi, Bağlık Köprüsü’ne aydınlatma yapılması, Çerkezköy Erzurumlular Derneği önündeki ahşap kulübelerin son durumu hakkında bilgi verilmesi talep edilen önergeler görüşüldü. MHP Grubu tarafından Çerkezköy’deki hava kirliliği hakkında halkı daha fazla bilgilendirmek adına, günlük hava durumlarının web sitesinden yayımlanması, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ikinci kez göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmaların detaylı dökümü, Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin şerit çizgilerinin çekilmesi ve 2019 yılı belediyenin mali durumu hakkında bilgi talep ettiği önergelerin okunmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önergelere cevap verdi.

 

“DURAKLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ”

 

Otobüs durakları ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilendiğini söyleyen Başkan Akay, Çerkezköy’de de değişimlerin olacağını belirtti. Yoğun olarak kullanılan duraklarla ilgili çalışma başlatacaklarını kaydeden Akay, Bağlık Köprüsü’ndeki aydınlatmanın da Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluğunda olmadığını, TREDAŞ’ın sorumluluğunda olduğunu belirtti. Bu konuyla ilgili talebi ileteceklerini söyleyen Akay, “Sonuç ve karşılık gelmezse Çerkezköy Belediyesi kendisine düşen görev ve sorumluluğu yapacaktır” dedi.

 

“KULÜBELERLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPACAĞIZ”

 

Daha önce Tepe bölgesine ve Kipa arkasına konulan ahşap kulübelerin kaldırıldığını kaydeden Başkan Akay, “Çerkezköy Belediyesi her yıl açtığı kurslarla kadınlarımıza mahalle evlerinde eğitim veriyor. Bu emeklerin bir sunumla ortaya çıktığı ürünlerin satılarak, ev hanımlarımızın bütçesine katkıda bulunmak amacıyla bu kulübeleri yaptık. Nisan ayında bu kulübelerle ilgili düzenleme yapacağız” dedi.

 

“İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ SIRA PARKLARIN SORUMLUSU BELEDİYE DEĞİL”

 

Başkan Akay, Atatürk ve Öztrak Caddelerinde düzenleme yapılması ile ilgili önergeye de cevap vererek “Çerkezköy Belediyesi trafikle ilgili geçmiş dönemlerde radikal önlemler aldı. Ağaçlar kesildi, trafik arttı gibi eleştiriler yapılarak bunları siyaset malzemesi yaptılar. Geldiğimiz noktada trafiğin nasıl rahatladığını gönül rahatlığı ile görebilirsiniz” dedi. Büyükşehir Belediyesi ile toplantılara  Şubat’ta toplantıya devam edeceklerini söyleyen Akay, Bu toplantılarda Atatürk ve Öztrak Caddesi üzerinde kaldırım düzenlemesi ve aydınlatma ile birlikte yağmur suyu hattının değiştirilmesi, meydan altı otoparkı projesini konuşuyoruz” dedi. Amaçlarının Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin Çerkezköy’e yakışır bir hal alması olduğunu söyleyen Akay, “İkinci ve üçüncü sıra parkların sorumlusu belediye değil” dedi.

 

“KALICI ÇÖZÜMLERLE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”

 

Öztrak Caddesi’nde içme suyu hatlarının değişmesi, yeni yağmur suyu hattının yapılması, meydan altı otoparkı projesi ile ilgili adımlar atmaya başladıklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçici çözümlerle değil kalıcı çözümlerle çalışmaya başladıklarını söyledi.

 

“149 NOKTADA 150 KENT GÜVENLİK SİSTEMİ VAR”

 

Akay’ın konuşmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğü’nün ön protokol hakkında yetki verilmesine ilişkin yazısı görüşüldü. Emniyet Müdürlüğü ile ön protokol yapabilmek için Belediye Başkanı Vahap Akay’a oybirliği ile yetki verilirken, gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Akay, 2016’da ihaleye çıktıklarını anımsatarak “Bizim elimizde olmayan gerekçelerle bu ihale askıya alındı. Biz daha sonra bir protokol hazırlığına girmiştik” dedi. EDS, KGYS sisteminin devreye alınmasıyla ilgili protokol hazırlığında olduklarını söyleyen Akay, Çerkezköy’de 149 noktada 150 tane Kent Güvenlik sistem, 6 noktada da kamera ve fotoğraf çekimi sistemi olduğunu belirtti. Akay, bu noktaların genişletilmesi ile ilgili çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

 

“TAPU DEVRİ İPTAL EDİLECEK”

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Gazi Osman Paşa Mahallesi 921 ada 7 parselin (eski 921 ada 2 parselin) tapu devrinin iptal edilmesi konusu görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Söz konusu parselin tapu devrinin şartlı olarak Türk Hava Kurumu’na devredildiğini fakat 2 yıl içerisinde Türk Hava Kurumu tarafından parsel ile ilgili bir tasarrufta bulunulmadığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay “Tapu devri iptal edilecek” dedi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLECEK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde pergolalar ile ilgili müzekkere son kez görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde de plan notu değişikliği ile ilgili yazı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 6 Şubat Perşembe günü saat 15:00’da yeniden toplanacak olan belediye meclisi, komisyon raporlarını karara bağlayacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU