İl Müdüründen mahalle ziyaretleri

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Erdoğan, Hayrabolu İlçe Müdürü Recep Demirbağ ve teknik personelin katılımı ile

GÜNDEM 2.02.2020 14:59:00 0
İl Müdüründen mahalle ziyaretleri

 

Soylu Mahalle Muhtarı, azalar ve köyde ikamet eden çok sayıda çiftçinin katıldığı toplantıda Soylu Mahallesi’ne ait tarımsal sorunlar üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. Mahalle Muhtarı Osman Seyrel; köy hakkında genel bilgiler vererek talep ve sorunları dile getirdi.  

 

Ziyarette İl Müdürü Oktay Öcal;  Soylu Mahallesi’nin bitkisel ve hayvansal üretim potansiyelin gayet yeterli olduğunu, sulu tarım alanının yeterli olmasının özellikle çeltik üretimi ve yem bitkisi üretimi açısından önemli olduğunu belirterek, sulanan alanlarda ürün deseninin genişletilmesinin dolayısıyla çiftçilerimizin gelirlerinin artırılarak refah seviyesini yükseltmelerini,  böylece kırsal alandan kente göçün engellenebileceğini, genç nüfusun tarıma tekrar ilgisinin artırabileceğini söyledi. 

 

“ÖDEMELER DEVAM EDİYOR”

 

Tarımsal desteklemelerle ilgili de konuşan Öcal, Tekirdağ olarak ödemelerin zamanında yapıldığını, 2019 yılı desteklerinden bugüne kadar Sertifikalı Tohum ve Fidan, ÇATAK, Hububat 1.Ödemesi, Yem Bitkileri ile bazı hayvancılık desteklerinin ödendiğini ve ödemelerin devam ettiğini, desteklemelerde başvuruların geç kalmadan zamanında yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

 

“BİZLERDEN YARDIM ALABİLİRSİNİZ”

 

Öcal “Mahalle ziyaretlerimizde mümkün olduğu kadar çok sayıda üreticilerimize ulaşmaya çalışıyoruz, sizlerin sorunlarını dinliyoruz, toplantılarda karşılıklı soru-cevapla tüm sorunları tespit edip, elimizden geldiğince çözüme kavuşturmaya çalıyoruz. Bu konularda her zaman ilçe müdürlüklerimizden ve bizlerden yardım alabilirsiniz” dedi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE