Tekirdağ depremzedeler için seferber oldu

Elazığ ve Malatya'da Cuma akşamı meydana gelen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği,  bin 607 kişinin de yaralandığı depremin ardından Tekirdağ depremzedeler için seferber oldu. Çerkezköy'd

GÜNDEM 26.01.2020 18:00:00 0
Tekirdağ depremzedeler için seferber oldu

Cuma akşamı merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen ve Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman başta olmak üzere birçok ilde de hissedilen 6.8 büyüklüğünde depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a ulaşırken, bin 607 kişi de yaralandı.

 

YARDIM KOORDİNASYON MASASI OLUŞTURULDU

 

Depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber olurken, Tekirdağ’da da depremzedeler için yardım kampanyaları düzenlendi. Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Elazığ depremi dolayısıyla yardım kampanyası başlattı. Elazığ’a yapılacak olan ayni yardımlar için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Yardım Koordinasyon Masası oluşturulduğunu belirten yetkililer “Yardım talepleri (kullanılmamış yeni malzeme olmak kaydıyla sadece ısıtıcı, giyecek ve gıda) kabul edilerek, Elazığ Kızılay Lojistik Depo, Elazığ İl Özel İdare Müdürlüğü Lojistik Depo, Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Lojistik Depo, Malatya Sosyal Yardımlaşma Lojistik Depo’ya sevk edilecek. Bu amaçla kaymakamlarımızın başkanlığında ilçelerimizde yardım toplama komisyonları kurularak İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda deprem bölgelerine yardımlar gönderilecek” dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY TSO’DAN ÜYELERE ÇAĞRI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, deprem bölgesine yardım kampanyası başlattı. Üyelere çağrıda bulunan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında oluşan acil ihtiyaçlar için odamız koordinasyonunda katkı vermek isteyenlerin yapacağı yardım malzemeleri; ısıtıcı ( elektrikli-tüplü), kullanılmamış giysi, kuru gıda ve çocuk bezidir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Çerkezköy TSO olarak kalbimiz de dualarımız da Elazığ ve Malatya’yla” dedi.

 

BELEDİYE DE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

 

Çerkezköy Belediyesi de deprem bölgesindeki vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Depremzedelere başta hazır gıda, ısıtıcı, battaniye ve kullanılmamış giysi, bot olmak üzere yardımlarını ulaştırmak isteyen Çerkezköylü vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’na akın ederken, yardım kampanyası 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’a kadar devam edecek.

 

 

“TEMEL YARDIM MALZEMELERİNE İHTİYAÇLARI VAR”

 

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin herkesi derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Depremin olduğu bölgede hayat zorlu kış şartlarına rağmen devam ediyor. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın şu anda acil olarak hazır gıda, battaniye, giysi, bot, ısıtıcı, çocuk bezi vs. gibi temel yardım malzemelerine ihtiyaçları var. Elazığ ve Malatya’nın yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Çerkezköy’den de depremzedelere yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız hazırladıkları yardımları Belediyemiz Hizmet Binası’na getirerek, 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’a kadar teslim edebilirler. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı deprem bölgesine yardım elini uzatmaya çağırıyorum” dedi. .

 

“DEPREMZEDELERE ULAŞTIRILACAK”

 

Başkan Akay, toplanan yardımların Pazartesi gecesi deprem bölgesine gönderileceğini ve depremzedelere ulaştırılacağını belirterek “Allah bir daha güzel ülkemize bu tür afetler yaşatmasın. Elazığ ve Malatya halkı başta olmak üzere depremden etkilenen tüm bölge halkına geçmiş olsun” dedi.

 

MOBİL İKRAM ARACI BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

 

Kapaklı Belediyesi de deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım elini uzattı. Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremden etkilenen vatandaşlara ve arama kurtarma ekiplerine destek olmak amacıyla Kapaklı Belediyesi’nin mobil ikram aracını bölgeye sevk edildi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Deprem bölgesindeki gelişmeleri hassasiyet ile yakından takip etmekte ve vatandaşlarımıza her türlü yardım için AFAD yetkilileri ile irtibat halindeyiz. İhtiyaç duyulması halinde Kapaklı genelinde AFAD yetkilileriyle koordineli bir şekilde yardım kampanyası organize edilecektir. Hamdolsun Devletimiz tüm kurumları ile en hızlı şekilde vatandaşlarımıza ulaşmış ve gerekli yardımlarda bulunmaya devam etmektedir. Rabbim, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar versin. Dualarımız ve kalbimiz sizinle.” dedi.

 

İYİLİĞE DESTEK OL

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı ve ilçe yönetimleri de depremzedeler için yardım kampanyaları düzenledi. Depremzedeler için Tekirdağ ve ilçelerinden toplanan yardımlar depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. İYİ Parti Tekirdağ İlçe Başkanı Yusuf Çetin “‘İyiliğe destek ol’ kampanyası, ‘Elazığ ve Malatya da meydana gelen deprem dolayısı ile başlatılan yardım kampanyasıyla ilçe binamızda sabah saatlerinde başlayan yardım kabulümüz saat 17.00’da sona erdi. Biz, ne olursa olsun, hangi parti, hangi düşüncede olursa olsun Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımıza destek için dün akşam bir çağrıda bulunduk. Bugün sabah teşkilatımızın destekleri ve halkımızın yardım kolileri ile destek olmak için gün boyu gelenlerden Allah razı olsun. Rabbim böyle zor günler göstermesin. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Teşkilatımıza da özverili duyarlılığı için ayrıca teşekkür ediyorum, herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

YARDIMLAR TOPLANIYOR

 

Depremzedeler için yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, “Gün, birlik olma günüdür. Biz de parti olarak depremzede vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek için yardım kampanyası başlattık. Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde halkımızın temel ihtiyacı olan malzemeler kolilenerek hazırlanıyor. Rabbim milletimize acılar yaşatmasın” dedi. Yardım kampanyasının pazartesi akşamına kadar devam edeceğini kaydeden Diler, “Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak her zaman devletimizin ve siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapmadan milletimizin maddi manevi yanındayız” dedi.

 

KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası da depremzedeler için seferber oldu. Çorlu TSO’dan yapılan açıklamada “Kardeşlerimizin yanındayız. Elazığ ve Malatya bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olabilmek için harekete geçtik. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda en kısa zamanda yardım göndermeye hazırlanıyoruz. Katkıda bulunmak isteyen üyelerimiz Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamız ile iletişime geçebilirler. Gönderilebilecek ürünler ısıtıcı (elektrikli-tüplü), kullanılmamış giysi, kuru gıda ve çocuk bezidir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada da Elazığ ve Malatya bölgesinde depremde etkilenen vatandaşlara destek olabilmek için Tekirdağ’daki oda ve borsaların harekete geçtiği belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU