HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK İŞ MAKİNESİ OPERATÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ BAŞLADI

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında cezaevlerinde bulunan hükümlülere, iş makinesi operatörlük eğitimleri ve sondörlük eğitimleri

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 15.01.2020 16:16:00 0
HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK İŞ MAKİNESİ OPERATÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ BAŞLADI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 25 Eylül 2019'da İşyurdu çalışmalarının desteklenmesi konusunda iş birliği protokolü imzalamıştı. Protokol kapsamında hükümlülere iş makinesi operatörlük eğitimleri ve sondörlük eğitimleri verilmesi kararlaştırıldı. Hükümlülere, 6 hafta boyunca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Makine İmalat ve Donanım Dairesi Başkanlığına ait Ankara Etlik Eğitim Merkezinde ekskavatör eğitimi verilecek. Merkezde kurulu olan simülatör üzerinden ders alacak olan hükümlüler, pratik olarak da ekskavatör eğitimi alacak. Hükümlüler, eğitimin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınava tabi tutulacak. Başarılı olanlara uluslararası geçerliliğe sahip G sınıfı sürücü belgesi verilecek. Hükümlüler, cezalarının bitmesinin ardından bu alanda iş sahibi olabilecek.

Hükümlüler sondörlük eğitimi de alacak. İlk eğitim Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde başlayacak. Toplamda 25 gün sürecek sondörlük eğitiminin ilk 5 günü genel jeoloji bilgisi, kuyu yeri seçimi, genel sondaj tekniği, numune alma, motor ve pompa bilgisi, genel matematik bilgisi gibi derslerden teorik, kalan 20 gün ise makine ve kuyu başında uygulamalı pratik eğitim şeklinde yapılacaktır. Eğitim sonunda yazılı ve sözlü sınav yapılacak, başarılı olanlara uluslararası geçerliliğe sahip sondörlük belgesi verilecek.