ADALET BAKANI GÜL, 2019 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek 2019 yılını değerlendirdi. Bakan Gül, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, yargı reformu

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 14.01.2020 16:59:00 0
ADALET BAKANI GÜL, 2019 YILINI DEĞERLENDİRDİ

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek 2019 yılını değerlendirdi. Bakan Gül, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, yargı reformu, kadına yönelik şiddet, darbe davaları, FETÖ ile mücadele başta olmak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yürütülen reform çalışmalarının temeli olan hak ve özgürlüklere güvence sağlamadan toplumsal huzurun yaşatılamayacağını dile getiren Bakan Gül, “Özgürlük ve güvenlik dengesinde, birini diğerine tercih etmemek temel yaklaşımımızdır. Bu mücadeleyi yargı, bu dengeyi koruyarak sürdürmektedir. Yargı bunu yaparken hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer, Anayasa ve kanunlardır. Yargı, hiçbir ideolojinin, hiçbir grubun hiçbir zümrenin değil, sadece hukukun emri altındadır. Bu anlayışa aykırı her türlü girişimin, çabanın karşısında olacağımızın da bilinmesini isterim.” değerlendirmesini yaptı.

Adalet Bakanı Gül, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de ve Libya'da Türkiye'nin atmış olduğu her adım uluslararası hukuka uygun olduğunu söyledi. Bakan Gül, “Doğu Akdeniz'deki varlığımız ülkemizin ortak çıkarları içindir, milletimizin menfaati içindir, ülkemizin ulusal güvenliği içindir. Dayanağımız da uluslararası hukukun meşruiyetidir. 2020 yılında da ülkemizin çıkarları için uluslararası hukukun gerektirdiği tüm haklarımızı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğimiz bir yol olacak.” dedi.