CHP'nin Çerkezköy'deki yeni ilçe başkanı Ayfer Dönmez oldu 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nın 37. Olağan Kongresi dün saat 11:00'da Beylice Düğün Salonu'nda yapıldı. Zaman zaman gerginliğin de yaşandığı kongred

GÜNDEM 12.01.2020 18:47:00 0
CHP

Dün saat 11.00'de Beylice Düğün Salonu'nda düzenlenen kongreye; CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kemal Yazan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, yapılacak kongrenin tüm Çerkezköy’e hayırlı olmasını diledi. Ardından, CHP İlçe Yönetiminin yatığı faaliyetleri anlatan video gösterimi izlendi. Divan Kurulu başkanlığına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, katip üyeliklerine ise Cevdet Aykaç ve CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu seçildi. 

 

"ÇERKEZKÖY DEVLET YATIRIMLARINDA SINIFTA KALMIŞ"

 

Divan başkanı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy’ün devlet yatırımları noktasında sınıfta kaldığını belirterek “Geldiğimiz nokta da Çerkezköy'de sanayimiz var. Evet sanayimiz güzel ama insanlarımızın yaşamaya da hakkı var. Geçtiğimiz yıl içerisinde termik santral için mücadele edenlere karşı yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde Pınarça'da yapılmak istenen termik santral durduruldu. Bu STK'ların başarısı” dedi. Çiftçilerin yaşadıkları sorunlara da değinen Aygun, “2002'de üretilen buğday miktarı 19 buçuk milyon ton, yıl 2019 üretilen buğday miktarı yine 19 buçuk milyon ton. 2002'de nüfus 65 milyon bugün 83 milyon bir de Suriyeliler var. Nüfus yüzde 23 artmış ama üretim yerinde sayıyor. Bizim üretmeye ihtiyacımız var. Kapanan fabrikaları tekrar üretime sokmamız lazım” dedi. 

 

"ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUM"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seçimlerin blok liste ile yapılması oybirliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu ve hesap raporlarının okunarak oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından konuşan İlçe Başkanı Engin Camcı, Cumhuriyet Halk Partisi'nde 2 dönem ilçe başkanlığı yapmanın onur ve gururunu yaşadığını belirtti. Tek adam rejiminin ülkemizi getirdiği durumun ortada olduğunu söyleyen Camcı, “Eğitimden sağlığa nereden bakarsanız bakın tek adam tarafından yönetilmeye çalışılan ve her geçen gün kötüye giden bir Türkiye var. Son yerel seçimlerde ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde önemli merkezlerde aldığımız başarılı sonuçlarla geleceğe hazır bir Cumhuriyet Halk Partisi olduğumuzu göstererek umut olduk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara geleceğine ben inanıyorum” dedi.   

 

"İMKANSIZ DİYE TARİF EDİLENİ BAŞARDIK"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bizler çok zor şartlarda 2014 yılında bir inançla yola çıktık. Benim yol arkadaşlarımla beraber zor olanı imkansız diye tarif edileni 2014 yılında beraber başardık. 25 yıl sonra CHP bayrağını Çerkezköy’de dalgalandırmanın gurunu yaşadık o dönem. 2014 yılında başlayan değişim rüzgarı Çerkezköy’ün her alanında fark edildi. 5 yıl boyunca Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte yan yana omuz omuza verdik. Gün oldu kızdık darıldık. Gün oldu sımsıkı sarıldık. Ancak darılmamızın da sımsıkı sarılmamızın da temel sebebi bu topraklara hizmet etmektir. Verdiğimiz sözler peşinde kimseyi ayrıştırmadan görmezden gelmeden emeğin hakkını vererek hakkı teslim ederek birliği beraberliği kardeşliği pekiştirerek herkesi kucaklayarak ikinci dönem belediye başkanı oldum. 5 yılda hızlı büyüyen Çerkezköy’de 115 binlerde başlayan ve 170 binlere gelen Çerkezköy’de birbirimize sımsıkı tutunarak geldik. Sonra gün geldi çattı yeni bir seçim dönemi geldi. Yüzde 41 ile 5 yıl evvel göreve geldiğimiz Çerkezköy’de bu defa yepyeni bir mücadele başladı. 10 yıldır AK Parti’nin yerel iktidarından sonra 5 yıl görev yaptığımız Çerkezköy’de 5 yıllık emeği yok sayma, görmezden gelme üzerine kurulan bir seçim kampanyasında paraların, çorapların, hediye paketlerin konuşulduğu, kurulların, odaların siyasallaştığı, her gün bakanların ağırlandığı, kendini gazeteci zanneden bir zibidiye sipariş haberlerle algı yönettiklerini zannettikleri bir taraf. Diğer tarafta gönülden, menfaatsiz, karşılıksız bir birlik ve beraberlik ile milletin seçim kampanyası. Gönülden bir araya gelen binlerle mahalle mitingleri genel seçimler üzerinden yapılan matematik hesabı ile 15 bin fark olur şu kadar fark olur gibi algı oyunları ile bazı hesaplar yaptılar. Sonuç yüzde 50.2’lik tarihi oyla 5 bin farkla Millet İttifakı’nın, halkın zaferi oldu." ifadelerini kullandı. 

 

“İSTANBUL’UN ARTIK SANAYİSİNİ İSTEMİYORUZ”

 

İşlerinin de güçlerinin de Çerkezköy olduğunu söyleyen Akay, “Hep birlikte yeniden Çerkezköy için çalışıyoruz. Ekonomik sıkıntılar içinde olsak da Kadir başkanımla verdiğimiz sözlerin peşinde koşuyoruz. Planlama içinde bir yıl geçirdik. İnşallah 2020’nin ikinci yarısından sonra hızlanacağız. Yoğun 2021, yoğun 2022 geçireceğiz” dedi. Akay, “Şov yapıyorsun diyen arkadaşlara sesleniyorum. Çöp döküm alanı için komisyonu kimler kurdurtmuş teklifi kimler nerden almış önce buna bakacaklar deyip parantezi kapatıyorum. Çerkezköy’ün önünde İstanbul’un artık bir sanayisini Kızılpınar’a getirme mücadelesi var. Bizim talebimiz Çerkezköy’ü kaliteli sanayide güçlendirmek. İstanbul’un arka bahçesi yapıp artık sanayisi ile buluşturmak değil. Bakın orada Kızılpınar’ın hemen üzerinde sanayi olarak işaretli alanı bugün TOKİ eliyle tarla bedelleri ile orada yaşayan vatandaşların malını mülkünü ucuz yollu kamulaştırma mücadelesi var. Ne için İstanbul’da kurulan bir İkitelli Derneği’ne TOKİ eliyle pazarlama mücadelesi var. İnsanların mağdur edildiği aynı zamanda belediyenin yüz dönümlük alanda kamulaştırma yükü ile karşı karşıya bırakacak bir mücadele. Biz İstanbul’un artık sanayisini bu topraklarda istemiyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz. Çerkezköy’ün geleceğine katkı sağlayacak tüm siyasi partilerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının destek olmasını bekliyoruz. Çevreye ve etrafa  duyarlı bir Çerkezköy istiyoruz” dedi. 

 

“ŞİMDİDEN SEÇİMLERE HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da CHP üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirtti. 31 Mart 2024’te Türkiye’nin kader seçimlerinden birisinin olacağını söyleyen Albayrak, “Şimdiden yerel ve genel seçimlere hazırlanmamız gerekiyor. Fakat Çerkezköy’e 17 yıldır doğru düzgün hizmet getirmeyen iktidarın bizi eleştirme hakkı yoktur. Özellikle 2020 yılından itibaren çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Her şey Çerkezköy, Tekirdağ ve ülkemiz için. Biz sadece hizmet için buradayız." diye konuştu. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Bugün kazananı kaybedeni olmayan bir seçim yapıyoruz. Çünkü kim kazanırsa kazansın hak hukuk adalet mücadelesini veren partimiz kazanmış olacak. Bu mücadele için çalışacağız, bu inançla çalışacağız. Halk kazanacak. Tekirdağ'ımız kazanacak, ülkemiz kazanacak. Burada olan birçok arkadaşımızla uzun yıllar omuz omuza mücadele ediyoruz. Her alanda kalkınan, sanayileşen bir ülkenin, çiftçisine köylüsüne 'ananı da al git' diyen değil, her zaman baş tacı eden, 'köylü milletin efendisidir' diyen bir partinin, kadının eşit yurttaş sayıldığı, çocukların bilimle, akılla ve sporla buluştuğu, Türkiye'nin her yerinde eğitim meşalesiyle aydınlandığım bir parti Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyeti Halk Partili olmayı, Cumhuriyet Halk Partisi'nde mücadele vermeyi, bu mirasın hakkını vermeyi bilmek lazım çünkü bizim bu vatana Mustafa Kemal Atatürk'e borcumuz var. Bunu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız” dedi. Yüceer, hedeflerinin Tekirdağ’da yeniden 12-0 yapmak olduğunu söyledi. 

 

“CHP’Yİ GENELDE İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

 

Yüceer’in ardından divan olarak aldıkları kararı açıklayan İlhami Özcan Aygun, “Daha önce ismini anons ettiğimiz ve çift imzadan dolayı divana gelmeyen arkadaşlarımızın isimlerinin tekrarlayacağız, 5 dakika içinde gelmezlerse bu çift imzaları geçersiz sayacağız” dedi. Aygun’un hatırlatmasının ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör “Bugün yaptığımız Çerkezköy ve Kapaklı Kongrelerimizle ilçe kongrelerini tamamlamış olacağız. Ülkemiz uzunca bir süredir tek adam rejimiyle yönetiliyor. Son yerel seçimlerle birlikte değişim başladı. Ekonominin yüzde 65’ini nüfusun yarıdan fazlasını barındıran yerleşim yerleri artık CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. Yerelde iktidar olan CHP’yi genelde de iktidara taşıyacağız” dedi.  Işıkgör'ün konuşmasının ardından İlhami Özcan Aygun, çift imza atan delegelerin gelip hangi listeyi tercih ettiğini belirtmemesi üzerine Ali Çalışkan'ın listesinin düştüğünü ve Ayfer Dönmez'in tek listesi ile seçime gidildiğini söyledi. Bunun üzerine CHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Ali Çalışkan, "Sahte imza var" diye bağırarak salonu terk etti. İlçe Kongresi, Başkan Adayı Ayfer Dönmez’in konuşması ile devam etti. Yerel örgütlerde siyaset yapmanın kolay olmadığını, sorumluluk gerektirdiğini söyleyen Dönmez, “Uzunca bir zamandır partimiz iktidar olamıyor. Özellikle de 17 yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan insanlarımızı ezen, kadın cinayetlerinin önünü açan, ülkemize bir karabasan gibi çöken bu iktidardan kurtulmak zorundayız. Tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısıyla çalışıp, hedeflerimize odaklanacağız. Yerelde , partimiz doğru bir tercih yapmış, doğru adayla yola çıkılarak , örgütümüzün ve belediye başkanımızın öz verili çalışmalarıyla başarıya ulaşılmış, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı Çerkezköy’de yeniden dalgalandırılmıştır” dedi. Dönmez, "Mevcut iktidarın kötü yönetiminin büyük tahribatlara yol açtığı ve bedelini her seferinde milletimizin ödemek zorunda kaldığı, bıçağın kemiğe dayandığı sıkıntılı bir süreçteyiz. Yaşanan tüm olumsuzluklar ülkenin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yolunu ve gösterdiği hedefi rehber edinen Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bizlere büyük görevler düşmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, her bir üyesiyle, neferiyle yılmadan, yorulmadan çok çalışarak iktidar hedefini en kısa sürede gerçekleştirecektir. Buna inancımız tamdır” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez başkanlığındaki yeni yönetimde Olgun Aydemir, Elif Buzkuş, Necmettin Çınar, Ali Dede, Metin Gültekin, Necat İlhan, Nurcan Karaca, Sebahat Karakaş, Caner Kurtoğlu, Suat Özgücü, Yüksel Sevil, Fatma Neşe Sezer, Emel Şencan, Aslıhan Şişman, Zafer Uyanık, Hüseyin Ülger yer aldı. 

 

Haber / Buse SERİN