Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı

Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı. Çocukların fikirlerinden ilham aldıklarını söyleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Çocuk dostu bir kent olmaktan gurur duyuyoruz;

GÜNDEM 12.01.2020 17:22:00 0
Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı

Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi, 8 Ocak'ta yapılan tanışma ve bilgilendirme toplantısının ardından, 10 Ocak Cuma günü de ilk toplantısını yaptı. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve komisyon üyelerinin belirlendiği toplantıda; Ocak ayı gündem maddeleri belirlendi. Toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

 

"BİRLİKTE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ" 

 

Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi'nin kurulması için yürütülen çalışmalar tamamlanarak Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte proje hayata geçirildi. Çorlu'da eğitim-öğretim veren resmi ve özel ortaokulları temsil edecek öğrenciler belirlenerek Çocuk Meclisi'ndeki yerlerini aldı. Başkan adaylarının belirlenmesiyle meclis üyeleri yaptıkları oylama sonucu Meclis Başkanı olarak Zeynep Naz Kınay'ı seçtiler. 1. Başkan Vekili Zeynep Ceren Özmen, 2. Başkan Vekili ise Aslı Nur Pakna oldu. Çocuk Meclisi başkanı seçilen Zeynep Naz Kınay, "Meclise başkan seçildiğim için çok mutluyum. İnanıyorum ki arkadaşlarımızla hep birlikte kentimiz için güzel çalışmalar yapacağız. Belediyemize ve Başkanımız Ahmet Sarıkurt'a bizlere bu imkânı tanıdıkları için teşekkür ediyorum." dedi. 

 

"MECLİS ÜYELERİ BELİRLENDİ"

 

Toplantı; Gençlik ve Spor Komisyonu, Bilim, Sanat ve Kültür Komisyonu, Doğa ve Çevre Komisyonu olmak üzere toplamda üç farklı kolda çalışacak meclis üyelerinin belirlenmesiyle devam etti. Toplantıda Çocuk Meclisi üyeleri geleceğe dair çalışabilecekleri fikirlerini anlatarak fikir alışverişinde bulundular. Komisyon üyelerinin belirlenmesinin ardından 7 Şubat Cuma günü yapılacak toplantının gündem maddeleri belirlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Kentimizde yaşayan siz değerli çocuklarımızın taleplerini ifade etmelerini, gerçekleşecek projelerde ve yeniliklerde aktif rol almalarını sağlayacak olan projemiz Çocuk Meclisi'nin ilk toplantısını gerçekleştiriyor olmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

 

"DÜŞÜNCELERİNİZE DEĞER VERDİĞİMİZİN GÖSTERGESİ"

 

Başkan Sarıkurt, "Bu meclis sıralarında oturuyor olmanız sizlerin fikirlerini önemsediğimizin, şehrimizle ilgili düşüncelerinize değer verdiğimizin bir göstergesi. Çocuk dostu bir kent olmaktan gurur duyuyoruz; siz sevgili çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Çorlu Kaymakamlığımız ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirdiğimiz Çocuk Meclisimizin güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. ifadelerini kullandı. Dört yıl boyunca görev yapacak olan Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi her ayın ilk Cuma günü toplantı yapacak. 

 

Haber / Ozan URTEKİN