Çerkezköy Meclisi, ikinci oturumu tamamladı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2020 Yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 8.01.2020 16:42:00 0
Çerkezköy Meclisi, ikinci oturumu tamamladı

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya; Koray Önsel, Erkan Zümbül ve Fatma Esen katılmadı.

 

ENGELLİLERE YARDIM 2020'DE DEVAM EDECEK

 

 Gündemin 1'inci maddesinde Engellilere yapılan yardım hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Çerkezköy'de ikamet eden bedensel ve zihinsel rahatsızlığı olan, kendi ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntısı olan ve 2006-2019 yılları arasında yardım alan kişilere yardımın 2020 mali yılında da devam etmesi, Çerkezköy'de ikamet eden ve doktor raporu ile en az yüzde 40 engelli olduğu ispat edilen engellilere belediye kanununa göre belediye bütçesinde ilgili harcama kaleminde ödenek olduğundan kişi başı 700 TL yardım yapılması ve yardım şartlarının belirlenmesinde belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

NİKAH İŞLEMLERİ BAŞVURU ÜCRETİ 172 TL

 

Gündemin 2'nci maddesinde Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 17.12.2019 gün ve 93 sayılı Ücret Tarifesi hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Nikah işlemleri için başvuru ücretinin 172 TL, evlenme izin belgesi ücreti 50 TL, evlenme hakkı için mesai dışı verilen hizmet bedeli; Belediye Nikah Salonu'nda salon dışında verilen hizmet bedeli 400 TL, Belediye Nikah Salonu'nda verilen hizmetin de 200 TL olması AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.  

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin 3'üncü maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 23.12.2019 gün ve 52 sayılı Kamu Yararı Kararı hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sınırları içinde 1/25 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı'nda küçük sanayi sitesi fonksiyonu olarak belirlenen, yaklaşık 7 hektar büyüklüğündeki alanın küçük sanayi sitesi fonksiyonu tanımlanmak üzere planlama çalışmalarının başlatıldığı, söz konusu alanın plan yapılma sürecinin de tamamlanması için gerekli tüm kamu kurum ve kuruluşlarından görüşlerinin alındığı, ayrıca söz konusu planlama çalışmasının Tekirdağ İl Toprak Koruma Kurulu'nda görüşülerek 17.10.2019 tarihli 2019/84 sayılı karar ile kamu yararı kararı alınmasına yönelik görüş ile birlikte olumlu değerlendirildiği belirtilerek meclise sunuldu. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

 

BİR SONRAKİ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

 

Gündemin 4'üncü maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 23.12.2019 gün ve 53 sayılı Plan Notu Değişikliği hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde söz konusu maddenin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesinin ve bir sonraki mecliste gündeme getirilmesinin tavsiye kararı olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından oybirliği ile kabul edildiği belirtilerek meclisin onayına sunuldu. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

KİRA BEDELLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin 5'inci maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün 30.12.2019 gün ve 1331 sayılı Kira hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılan inceleme neticesinde İstasyon Aile Sağlığı Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezleri, Fevzipaşa Aile Sağlığı Merkezi'nin  5390 sayılı belediye kanunun 75 d maddesine göre tahsis edilmesi ve 18 e maddesine göre süresinin 5 yıl olarak belirlenmesine, Ekim başı 950 TL kira ücretinin alınmasına, takip edilen yıllarda Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlediği Tüketici Fiyat Endeksi'nde bir önceki yılın aynı ayının değişim oranına göre zam yapılmasına Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oybirliği ile karar verildiği belirtildi. Meclisin onayına sunulan gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

BELEDİYE HİSSELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin 6'ncı maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün 02.01.2020 gün ve 01 sayılı  Belediye Hissesi hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi 945 ada 4 nolu parselde bulunan tamamı bin 545 metrekare miktarındaki Çerkezköy Belediyesi'ne ait 37 metrekarelik hissenin Ahmet Çeçen tarafından, İstasyon Mahallesi'ndeki 775 ada 4 nolu parselde bulunan Çerkezköy Belediyesi'ne ait hissenin Aras Kardeşler Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Emlak Ticaret Limited Şirketi tarafından satın alınmasının istenmekte olduğu belirtilerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından oybirliği ile kabul edildiği ifade edildi. Meclise sunulan gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 7'nci maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 02.01.2020 gün ve 1 sayılı İş Deneyim Belgesi harcı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Gündem maddesi AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Toplantı, 2020 Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nın 3 Şubat Pazartesi günü saat 15.00'da yapılmasının kararlaştırılmasıyla sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN