SARIKAMIŞ'TA TÜRKİYE ŞEHİTLERİYLE YÜRÜDÜ

Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 105. yıl

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 5.01.2020 13:45:00 0
SARIKAMIŞ

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, "Asım'ın nesli asrın yürüyüşünde" sloganıyla "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi.

ON BİNLER DUALARIN ARDINDAN YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi, burada Kur'an-ı Kerim okuyup tekbir ve salavatlar getirerek şehitler için dua ettikten sonra soğuk hava ve kar yağışı altında Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş güzergahındaki evlerde oturan kadınlar ile bazı vatandaşlar, evlerinde yaptıkları yiyecek ve içecekleri yürüyüşe katılanlara ikram etti.

Yaklaşık 4,5 kilometre süren yürüyüşün ardından ulaşılan şehitlikte konuşan Bakan Kasapoğlu Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaşlısı ve genciyle bir arada olduklarını ifade ederek "O ruhu hissetmek, onlara güçlü bir şekilde taşımak ve gençlerimizde bu ruhun, bilincin var olmasını sağlamak bizim için önemli bir görev. Gerek Sarıkamış'taki yürüyüş gerek Çanakkale'deki 57. Alay yürüyüşümüz, çalışmalarımız açıkçası bu kutsal emaneti ilelebet payidar kılmak amacını taşıyor. Biz bu gençlerimizde bu ruhu, inancı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu seneki tablo da bize bunu gösteriyor. Yarınların daha aydınlık olacağını müjdeliyoruz. Bu anlamda bugün çok mutluyuz." 

Bakan Kasapoğlu, gençleri çok önemsediklerini ve gençlerin büyük katılımla yürüyüşte yer aldığını belirterek "Gençlerimizle vakti, zamanı, hiçbir imkanı heba etmeden, sunulan imkanlarla yarınlara yürümemiz lazım. Cumhurbaşkanı'mızın öncülüğünde, güçlü vizyonuyla, donanımlı bir gençlik için çalışıyoruz." diye konuştu.

Yürüyüşe,  Meclis Başkanvekili Celal Adan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile milletvekilleri de katıldı.