Mehmetçikler yeni yıla görev başında girdi

Edirne Enez'de, Yunanistan'a sıfır noktada bulunan Şehit Onbaşı Süleyman Cevizkıran Karakolu'nda vatani görevini yapan hudut kartalları, yeni yıla görev başında girdi. Ailelerine yeni yıl mesajı gönderen ask

GÜNDEM 1.01.2020 13:04:00 0
Mehmetçikler yeni yıla görev başında girdi

Enez'de, Yunanistan'a sıfır noktada bulunan Şehit Onbaşı Süleyman Cevizkıran Karakolu'nda görevli hudut kartalları, yeni yıla görev başında girdiler. Askerleri ziyaret eden komutanları, yeni yıllarını kutladı. Sınırı gece gündüz koruyup, devriye görevi yürüten askerler, 'kartal gözü' dürbünleriyle kulelerde nöbet tutuyor. 

 

KAÇAKLARA GÖZ AÇTIRMIYORLAR

 

Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü bölgede nöbet tutan askerler, sınırı kaçak geçmek isteyenlere göz açtırmıyor. Hudut kartalları, 2019 yılında Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan ve Bulgaristan'dan sınırı geçerken, yakalanan yaklaşık 125 bin kaçak göçmenin büyük bir kısmını yakaladı. Askerler, göçmenlerin yanı sıra başta FETÖ/PDY şüphelileri olmak üzere terör örgütü üyelerini de sınırı kaçak geçmek isterken yakaladı.

 

"GURUR DUYUYORUM"

 

2019'un son gününde vatani görevini yerine getiren Mehmetçikler, ailelerine yeni yıl mesajı gönderdiler. Kahramanmaraşlı Hüseyin Gökgürlü, silah arkadaşlarıyla birlikte yeni yıla girmenin gurur verici olduğunu kaydederek, "Hudut karakolunda görev yapmaktan gurur duyuyorum. Yeni yıla silah arkadaşlarımla girmek benim için ayrı bir gurur. Buradan başta annem, babam ve tüm sevdiklerimin yeni yılını kutluyorum." ifadelerini kullandı. Amasyalı Bekir Vapur da, "Ailemden ayrı olarak geçirdiğim ilk yılbaşı. Burada görev yapmak gurur verici. Ailemden geçirdiğim ilk yılbaşında görevimin başındayım. Ama biz zaten burada silah arkadaşlarımız ve komutanlarımızla kocaman bir aileyiz." dedi.

 

2020'YE EKSİ 2 DERECEDE GİRDİLER

 

Hudut Kartalları'ndan Mustafa Özdur ise sınırda nöbet tutan Mehmetçiğin yeni yılını kutlayarak, "Öncelikle annem, babam, büyüklerim olmak üzere tüm sevdiklerimin yeni yılını kutlarım. Yeni yıla görevi başında giren tüm silah arkadaşlarımın da yeni yılını kutluyorum. Burada görevim başında yeni yıla silah arkadaşlarımla birlikte girmek ayrı bir gurur." şeklinde konuştu. Karakolda görevli diğer askerler de aileleri ile sevdiklerinin yeni yılını kutlayarak, 2020'ye eksi 2 derecede, görev başında girdi.

 

Haber / Emre BOZ