SOMALİLİ YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ 

Somali'deki terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi ile 16 Somalili yaralı Türkiye'ye getirildi.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 30.12.2019 14:56:00 0
SOMALİLİ YARALILAR TÜRKİYE

Somali'den gelen uçağı karşılamak için havalimanında bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, dost ve kardeş ülke Somali’de meydana gelen patlamayı lanetleyerek üzüntülerini ifade etti.

Koca, Milli Savunma Bakanlığıyla yapılan hazırlıkların ardından TürkSilahlı Kuvvetlerine(TSK) ait ambulans uçağı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahlardan oluşan 20 kişilik bir sağlık ekibiyle dün akşam Somali’ye gönderdiklerini kaydetti.

Olayda hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi ile yaralanan 16 Somalilinin uçakla Türkiye’ye getirildiğini belirten Koca, patlamada hayatlarını kaybeden Turan Sevi ve Mehmet Kaplan’ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Fahrettin Koca, Somalili devlet yetkililerinin ambulans uçak talebinin olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da en başından itibaren konuya son derece yakın ilgi ve hassasiyet gösterdiğini söyledi.