Kapaklı Şubesi'nin ilk genel kurulu yapıldı

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu dün saat 10:00'da Business Ekspress Lale ve Orkide Salonu'nda yapıldı. Günay Özden güven tazeleyerek başkanlığa seçilirken, y

GÜNDEM 29.12.2019 12:00:00 0
Kapaklı Şubesi

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, “Ülkemiz güzel günlere, refah içinde huzurlu yarınlara ancak ve ancak üretmekle ulaşacaktır. Ancak üretirken de milli gelirin hakça bölüşülmediği, emekçinin haklarını alamadığı durumlarda tam manasıyla güçlü ve bağımsız bir ekonominin varlığından bahsedemeyiz. Ekonomimize hem ekmeğin adaletli bölüştürülmesi için mücadele edecek hem de ekmeğin üretilmesi için her zaman elinden gelen tüm gücü ortaya koyacak bir sendikaya ihtiyaç vardır. İşte tam bu noktada Türk-İş Konfederasyonumuz ve sendikamız Türk Metal üstlendiği milli misyonla tüm bu ihtiyaçlara cevap vererek ülkemiz adına gece gündüz demeden çalışan yılmaz bekçileridirler. Sendikamız Türk Metal kurulduğu günden bugüne kadar 210 bin üyeye ulaşmış ve mücadele içinde geçen 56 yıllık tarihinde üretmek, kazanmak ve kazandırmak ilkesinden asla ödün vermemiştir. Sendikamızın saygıdeğer genel başkanı Pevluk Kavlak önderliğinde imzaladığı sözleşmeler de vurduğu yerden ses getirir hale gelmiştir” dedi. 

 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Bölgede metal iş kolunda çalışan emekçilerin sayısının her geçen gün artması sebebiyle metal emekçisine daha iyi hizmet ulaştırmak adına kurulan Kapaklı Şubesi’nin 1.olağan genel kurulunu gerçekleştiriyor olmaktan onur ve gurur duyduklarını söyleyen Özden, “Kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu hak ve demokrasi mücadelesiyle Türkiye’de ve dünyada saygın bir yer edinen sendikamızın bayrağının daima bir ileri noktaya taşınması için ve bölgemizde sendikasız çalışan tek bir metal emekçisi kalmayana dek Kapaklı Şubesi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Metal emekçileri olarak bizler ulu çınar Türk Metalimizin birer parçasıyız. Koşulların her geçen gün zorlaştığı bu günlerde vatanımıza, bayrağımıza, emeğimize, alın terimize, sendikamıza, kısacası birbirimize sımsıkı sarıldık. Genel Başkanımız ve genel merkezimizin arkasında kale gibi duruyoruz” dedi. 

 

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

 

Şube Başkanı Günay Özden’in konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığı Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, divan başkan vekilliğine Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Uysal Altundağ ve Halil Faki Erdal seçildi. Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden tarafından günün anısına Pevrul Kavlak’a hediye takdim edildi. 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Gündemin okunup kabul edilmesinin ardından gelen kurul Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Misafirlerin konuşmalarının ardından faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Günay Özden başkanlığındaki yeni yönetimde şube sekreteri Salih Gündür, Şube Mali Sekreteri Yılmaz İnce, Şube Teşkilatlanma Sekreteri Veli Bal, Şube Eğitim Sekreteri Nurten Yüksel yer aldı. Denetleme kuruluna Aykut Can, Abdullah Erişir, Ersin Özgül, disiplin kuruluna Halit İlter, Özgür Ergene ve Nihat Yıkıcı seçilirken, üst kurul delegeliğine de Günay Özden, Salih Gündür, Yılmaz İnce, Veli Bal, Nurten Yüksek, Rıdvan Şen, İbrahim Tuban, Rüstem Türkileri, Adem Sümercan, Özkan Baştuğ, Hasan Hüseyin Demirezen, Gözde Şarklı, Ayfer Taşkıran, Levent Çakır ve Harun Tekin seçildi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, “Türk Metal Sendikamızın en genç şubesi olan Kapaklı Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulunda şahsımı layık görerek seçtiniz. Başta Genel Başkanım Pevrul Kavlak’a ve tüm delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel Başkanımızın önderliğinde Türk Metal Bayrağını bölgemizde daha da ileriye taşımak ve metal emekçilerinin gür sesi olmak için tüm yönetim kurulumuz ve temsilci kadromuzla birlikte mücadele edeceğimize söz veriyorum” dedi. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz,  MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Ayfer Dönmez, Belediye İş Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, Koopiş Tekirdağ Şube Başkanı Ziya Nur Üzmez, Tek Gıda İş Trakya Şube Başkanı Aytaç Göçmen, Türk-İŞ Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer, Çorlu Şube Başkanı Özgür Elçi, Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener, Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Bursa Emek Şube Başkanı Nizamettin Bilik, Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ali Noyan, Biga Şube Başkanı Osman Akkurt, Bursa 3 Nolu Şube Başkanı İsmail Türk, Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Tüfekçi, Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz, Sakarya Şube Başkanı Olcay Meriç, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, bazı fabrika yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU