Marmaraereğlisi'nde dijital imza dönemine geçildi

Marmaraereğlisi Belediyesi'nde yazışmalarda ve evrak işlerinde dijital imza dönemine geçiliyor. Marmaraereğlisi Belediyesi'nin bütün evrak işleri 1 Ocak 2020 itibariyle dijital ortamda yapılacak.

GÜNDEM 26.12.2019 17:03:00 0
Marmaraereğlisi

Marmaraereğlisi Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Vatandaşa hizmet odaklı yerel yönetim anlayışına uygun bir şekilde belediye hizmetlerinin hızlı, güvenli ve kesintisiz verilmesini sağlayacak bir proje ile ıslak imza dönemine son veriliyor. Bu şekilde kağıt, toner ve benzeri kalemlerden tasarruf edilirken arşiv ve depolama işlemleri de tarihe karışacak. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından belediye personeline projenin işleyişi ve kullanımı hakkında detaylı olarak eğitim verildi." ifadelerine yer verildi. 

 

"TEKNOLOJİ DEVRİNE AYAK UYDURMALIYIZ"

 

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın çalışması ile 2017 yılından bu yana hayata geçirilmek için çalışılan e- Belediye Bilgi Sistemi projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Bu sistem tüm belediye personelimize büyük kolaylıklar sağlayacak.Teknoloji devrine hepimiz ayak uydurmalıyız. Teknolojinin insana, doğaya faydalı taraflarını hayatlarımıza uygulamak en başta biz yerel yöneticilerin görevdir. Çağı yakalayabilmek için hızlı olmak zorundayız. 1 Ocak itibariyle e- Belediye Bilgi Sistemi tamamen internet tabanlı işleyecek, evde, yolda araçla giderken bile imza atılabilecektir. Bu sayede hizmetler daha da hızlı gerçekleşecek bürokratik işlemler hızlanacaktır. Depolamayı dijital ortamlarda yaptığımız için kâğıt tüketimini de en aza indirgemeyi planlıyoruz. Doğal afetler sebebiyle oluşacak olan evrakların kaybolması ihtimalinin de önüne geçilecektir. Hem zamandan hem kâğıttan tasarruf etmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE