Arı yetiştiricileri ile toplantı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi" kapsamında Tekirdağ genelindeki arı yetiştiricileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 24.12.2019 14:28:00 0
Arı yetiştiricileri ile toplantı yapıldı

Toplantı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. 

 

"ORTAK BİR GİRİŞİME İHTİYAÇ VAR"

 

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Aslan, "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi sonucunda elde edilen balın değerlendirilmesi için ortak bir girişime ihtiyaç var." diyerek Tekirdağ'daki bal üretimi ve kovan sayıları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR PLANLANDI

 

Toplantıda, Tekirdağ'da üretilen balın pazarlanma aşamasıyla ilgili yapılabilecek çalışmalarda masaya yatırıldı.  Toplantı, arı yetiştiricilerinden oluşturulacak bir kurul ile bal pazarlanması konusunda fizibilite çalışmalarının planlanmasının ardından son buldu.  Toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Tekirdağ İli Arıcılar Birliği, Bal Birliği ve il genelindeki arı yetiştiricilerinden seçilen temsilciler katıldı.

 

Haber / Emre BOZ