Yılbaşı hindileri, kasap tezgahlarında yerini aldı 

Yılbaşına sayılı günler kala yılbaşının vazgeçilmezi olan hindiler kasap tezgahlarında yerini almaya başladı. Yılbaşı sofralarını süsleyen hindinin Çerkezköy'de dün itibariyle satıÅ

GÜNDEM 23.12.2019 14:58:00 0
Yılbaşı hindileri, kasap tezgahlarında yerini aldı 

Pazartesi gününden itibaren yılbaşı hindilerinin satışına başladıklarını söyleyen Eşref Arslantürk, "Yılbaşına sayılı günler kaldı. Yılbaşı hindilerimiz tezgahta yerini aldı. Her aile yılbaşı sofrasında hindi tercih etmiyor ancak tercih eden aileler var tabi ki.  Biz geçen sene olduğu gibi bu sene de yine aynı zamanlarda hindi satışımıza başladık." dedi. 

 

KÖY HİNDİSİ DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

 

Hindi satışlarından umutlu olduklarını söyleyen Arslantürk, "Geçen yıl hindi satışları beklentimizi karşıladı. Bu yıl da hindi satışından umutluyuz. Bugünden itibaren satışların artmasını bekliyoruz. Bu yıl da temennimiz geçen yılki satış oranına ulaşmak." ifadelerini kullandı. Hindi fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Arslantürk, "Köy hindisi kilosu 35 TL'den satışta. Geçen seneki fiyattan satıyoruz, zam yok. Çiftlik hindisini de kilosu 25 TL'den satıyoruz. Ancak vatandaşlar çoğunlukla köy hindisini tercih ediyor çünkü hem organik hem de lezzet farkı var." şeklinde konuştu. Hindinin yılbaşında rağbet gördüğünü de kaydeden Arslantürk, "Yılbaşı deyinde sofralarda ilk hindi akla gelir. Bazı aileler için yılbaşı sofralarında hindi vazgeçilmez. Her vatandaş tercih etmiyor hindiyi ancak belirli bir kitle yılbaşını hindisiz geçirmiyor. Bazı vatandaşlar her ne kadar pahalı bulsa da fiyatlarını yılbaşına özgü bir şey hindi. Her zaman tüketilmiyor." dedi.  

 

Haber / Buse SERİN