Hürriyet ve Vatan Şairi Namık Kemal anıldı

Hürriyet ve Vatan Şairi Namık Kemal, doğumunun 179. yıldönümünde Tekirdağ'da düzenlenen törenle anıldı. 

GÜNDEM 22.12.2019 10:24:00 0
Hürriyet ve Vatan Şairi Namık Kemal anıldı

Anma Töreninde ilk olarak;  Barış ve Özgürlük Parkı’ndaki Namık Kemal Anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Namık Kemal Derneği tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anısına Namık Kemal Evi'nde Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'in kişisel eşyalarının ve eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. 

 

SERGİ AÇILDI

 

Katılımcılar Namık Kemal'in eserlerinin ve kişisel eşyalarının bulunduğu evi gezip incelerken, programda ayrıca geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden, Tekirdağ Namık Kemal Evi'nin kurucusu ve Onursal Başkanı, Tekirdağ'ın önemli tarihçilerinden Araştırmacı-Yazar Mehmet Serez adına Namık Kemal Evi'nde bir oda açıldı. Mehmet Serez Odası ismi verilen odada, Serez'in isminin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı belirtildi.  

 

PLAKET VERİLDİ

 

Sonrasında Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından Mehmet Serez’in çocukları Ecz. Lamia Serez Gürbüz’e,  Dr. Deniz Coskun’a,  Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtağ’a, Ali İhsan Şeniz’e, Fatma Vatansever’e, Süreyya Kurt’a plaket verildi. Anma Töreni, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tevfik Sütçü günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. 

 

ORATORYO İLE SONA ERDİ

 

Program, Namık Kemal Lisesi öğrencileri tarafından sunulan oratoryo ile sona erdi. Namık Kemal’i anma programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutan Vekili Piyade Alb. Cavit Tütüncü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Yılmaz Çakıcı, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut,  Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Namık Kemal Derneği Başkanı Sezai Kurt, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan,  Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

 

Haber / Ozan URTEKİN