Çerkezköy'de dumansız hava sahası denetimi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından takibi yapılmakta olan "2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" çerçevesinde Tekirdağ genelinde eÅ

GÜNDEM 17.12.2019 15:31:00 0
Çerkezköy

Saat 14:00’da başlayan denetimlere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay ve görevliler katıldı. 

 

BAZI İŞLETMELERE CEZA UYGULANDI

 

İlk olarak Öztrak Caddesi’nde bulunan bazı işletmeleri denetleyen Kaymakam Abban ve beraberindekiler Namık Kemal BulvarI ile Atatürk Caddesi’nde bulunan bazı ve kafe ve işletmeleri de denetledi. Yaklaşık 1 saat süren denetimlerde sigara ve nargile içildiği tespit edilen bazı işletmelere ceza uygulandı. 

 

 

 

 

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

 

Denetimlerin ardından açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Saat 14:00’dan itibaren Tekirdağ ve tüm ilçelerinde Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda dumansız hava sahası denetimleri yapıldı. Biz de umuma açık yerlerde heyet halinde Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay ile birlikte denetim yaptık. Yazılı ve görsel basını da davet ettik. Birlikte umuma açık yerlerde sigara içilip içilmediğine baktık. Tavsiyelerimizi yaptık. Sigara içilen yerler varsa tutanaklar tuttuk. Denetimler devam edecek” dedi. 

 

 

 

 

ÖNEMLİ BİR FAKTÖR

 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından sekreteryası ve takibi yapılmakta olan 2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planının, ilgili paydaş kurumlar, üniversiteler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm paydaşların katkılarının alınmasına özen gösterilerek oluşturulduğunu belirten yetkililer, bu çerçevede eylem planıyla belirlenen politikaların yerele yaygınlaştırılmasının, tütün ürünleri ile mücadele çalışmalarının başarıya ulaşması için gerekli önemli bir faktör olduğu belirtildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU