Zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

Tekirdağ'da özel bir banka şubesinde uzun yıllar görev yapan ve 2 yıl önce Muratlı'daki şubede görevlendirilen A.G. müşterilerin hesabından zimmetine 1 milyon 550 bin lira geçirdiği iddiasıyla tutukla

GÜNDEM 13.12.2019 14:36:00 0
Zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

Tekirdağ’da özel bir bankada görev yaptıktan sonra 2 yıl önce de bankanın Muratlı şubesinde görevlendirilen A.G.’nin yurtdışında yaşayan .N., H.Ç. ve H.Ç. adlı müşterilerinin hesaplarından zimmetine 139 bin 500 euro ve 650 bin lira geçirdiği tespit edildi. 

 

BANKA MÜFETTİŞLERİ İNCELEME YAPTI

 

3 müşterinin dışında başka müşterilerin hesaplarında da hareketler olduğu ancak hesap sahiplerinin zararlarının olmadığı tespit edilirken, banka müfettişleri tarafından yapılan incelemede 1 milyon 550 bin liranın daha A.G. tarafından zimmete geçirildiği tespit edildi. 

 

TUTUKLANDI

 

Yetkililerin durumu bildirerek şikayetçi olmaları üzerine A.G., Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı. A.G.’nin emniyette alınan ifadesinde suçlamayı kabul ederek “Bu paraları internet üzerindeki bazı sitelerde kar marjı elde etmek üzere kullandım. Ancak olmadı kaybettim” dediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen A.G., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ