"Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, hakkı ve hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücümüzle onların yanındayız"

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü programında yaptığı konuşmada, "Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, garip, hakkı ve hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücüm

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 10.12.2019 14:13:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen “Her İnsan Bir Dünya” temalı programa katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilişinin 71. yıl dönümü olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanın bizatihi varlığıyla doğuştan gelen haklara sahip olduğunu belirterek, “Yaşama hakkıyla başlayan ve hayatın her alanını kapsayan bu hakların ihlali, insana yapılmış en büyük zulümdür” dedi.

“BATI’NIN GEÇMİŞİ, EN AĞIR İNSAN HAKLARI İHLALLERİYLE DOLUDUR”

“Amerika’sından Avrupa’sına kadar bugünkü Batı’nın geçmişi, en ağır insan hakları ihlalleriyle doludur” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin meşru terörle mücadele hakkını, insan hakları başlığı altında eleştirenlerin geçmişlerinde soykırımdan sömürgeye kadar her türlü utanç verici leke mevcuttur. Bizim geçmişte de bugün de böyle bir ayıbımız yoktur. Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, garip, hakkı ve hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücümüzle onların yanındayız.  Suriye’den Filistin’e, Somali’den Arakan’a kadar her yerde bu onurlu duruşumuzla insanlığa örnek oluyoruz.”