Namık Kemal, ölümünün 131.yılında kabri başında anıldı

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, ölümünün 131'inci yılında Çanakkale Gelibolu'daki kabrinin başında anıldı. 

GÜNDEM 4.12.2019 11:31:00 0
Namık Kemal, ölümünün 131.yılında kabri başında anıldı

Anma törenine Gelibolu Kaymakam Vekili Hasan Ongu, 18.Mknz.P.Tug.Komutanı Yüksel Erdin, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Selçuk Bartan ve ilçe protokolünün yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Tevfik Sütçü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hasan Kaya ve NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri katıldı. 

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Garnizon Komutanlığı, Gelibolu Kaymakamlığı ve Gelibolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen törende, Namık Kemal’in ölüm yıldönümü münasebetiyle kabrine çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Namık Kemal’in şiirlerinden örneklerin okunmasının ardından Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın kabri de ziyaret edildi. 

 

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

 

Gün içinde NKÜ öğrencileri Gelibolu’da bulunan Ahmed-i Bican Efendi Türbesi, Yazıcızade Camii, Mehmed Efendi Türbesi, Şerbetçi Baba Türbesi, Hallac-ı Mansur Türbesi ve Bayraklı Baba Türbesi’ni ziyaret ederken, Tarihi Namazgâh ve Bolayır’da bulunan Rumeli Fatihi Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın Rumeli fetihleri döneminde karargah olarak kullandığı Çimpe Kalesi de gezildi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ