Meclis, 4 gündem maddesini görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı dün saat 15:00'da Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapıldı. 

GÜNDEM 2.12.2019 15:39:00 0
Meclis, 4 gündem maddesini görüştü

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile meclis üyeleri Taner Bahar, Adem İçli, Nedim Yılancı ve Erkan Zümbül’ün katılmadığı toplantıda AK Parti grubunun doğrudan teminlerle ilgili önergesi okunurken, bu önergeye yazılı olarak cevap verileceği belirtildi. Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin dilekçesinin gündeme alınmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda pergola (Gölgelik) hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek komisyon çalışmalarının devam etmesi karara bağlandı.

 

KİRADAN MUAF TUTULMASI TALEP EDİLDİ

 

Toplantının 2’nci gündem maddesinde plan değişikliği ile ilgili yazı görüşülerek oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yönetmeliği ile ilgili yazının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin talebi görüşüldü. 26 Kasım 2012 tarihinden bu yana Anfi Tiyatro altında Çerkezköy Belediyesi’nin kiracısı olan ADD Çerkezköy Şubesi tarafından sunulan dilekçede ADD’nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğu belirtilerek, kiradan muaf tutulması talep edildi. MHP’li Meclis Üyesi Koray Önsel, Amfi Tiyatro’nun altında hemşehri derneklerinin de bulunduğunu belirterek, ADD kiradan muaf tutulacak oradaki diğer derneklerin de muaf tutulması gerektiğini, diğerlerine uygulanmayacaksa ADD’ye de uygulanmaması gerektiğini belirtirken, AK Partili Meclis Üyesi Sait Yazı da aynı görüşü paylaştığını kaydetti. 

 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

 

CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Çekçi, ADD’nin ayrı tutulması gerektiğini ifade ederken, CHP’li bir diğer meclis üyesi Mehmet Kar da “ADD ayrı tutulmalı. Amfi Tiyatro’nun altında tüm hemşehri dernekleri yok. Oradaki hemşehri dernekleri muaf tutulursa diğer hemşehri derneklerine de destekte bulunmak lazım” dedi. CHP’li Bulut Becerik de kamu yararına göre değerlendirme yapılması gerektiğini kaydetti. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından söz alan AK Partili Sait Yazı, Çorlu yoklunda Kızılpınar mevkiindeki üstgeçidin altındaki durakların yetersiz kaldığını belirterek, vatandaşların durağın büyütülmesi ve kapalı hale getirilmesi yönünde talebinin olduğunu kaydetti. Gündem dışı söz alan MHP’li Koray Önsel, “2019’un son meclis toplantısını yapıyoruz. Biz Nisan ayından itibaren elimizden geldiğince katkı sunmaya çalıştık. Bizim meclis toplantılarımızda MHP grubu olarak sayın belediye başkanımızdan talebimiz sürekli biraz daha katılımcı, biraz daha şeffaf, biraz daha istişareye açık kararlar alınması yönündeydi. Ama hala bu tutumunun devam ettiğini görüyoruz” dedi. Doğrudan temizlerin detayları hakkında bilgi talep ettiklerini fakat her defasında “Denetleme Komisyonu’nda görürsünüz” cevabını alıyoruz. Biz MHP grubu olarak komisyonda yer almıyoruz. Dolayısıyla bunu görmüyoruz. İkinci kez aynı cevabı aldık. Üçüncüsünü de buradan değil başka kanaldan isteyeceğiz” dedi. 

 

“KAYBEDEN TEKİRDAĞLI HEMŞEHRİLERİMİZ OLUYOR”

 

Önsel “Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımlarıyla ilgili açıklamalar oldu. Burada belediye başkanının da karşı cevapları oldu. Ben belediye başkanımız Vahap Akay’a hak da veriyorum. Ama bu işin buraya gelmesinde olay yine kendisinde bitiyor. Biz ‘Çerkezköy ile ilgili bir şey yapılacaksa bütün siyasi partiler toplanıp beraber Ankara’ya gidip mücadelesini verelim’ dedik. Kendisi adım atmayınca karşı taraftan da farklı adımlar geliyor. Sonuçta kaybeden Tekirdağlılar oluyor. Ben 2 tarafı da eleştiriyorum. İki tarafın mücadelesinden kaybeden Tekirdağlı hemşehrilerimiz oluyor. Bence bunun biran önce aşılması lazım, biran önce iletişim kanallarının güçlendirilmesi lazım” diye konuştu. 

 

“36 AYLIĞINA 37 MİLYON 936 BİN TL’YE İHALE EDİLDİ”

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından 7 Ağustos 2019 tarihinde yapılan Çerkezköy İlçesi dahilinde kent temizliği, çöp toplama ve nakli işine ait araç kiralama hizmet alımı işinin 36 ay süreyle 37 milyon 936 bin 350 TL’ye ihale edildiğini belirten Önsel “Çevre ilçelerde benzer işler için çok daha az rakamlarla aynı işin yapıldığı görülüyor. Kiralık araçlar yerine kendi bünyemize araçlar kazandırarak belediyemizin tasarruf yapacağı ortadayken neden böyle bir yatırıma gidilmemektedir? Belediyemizin ilgili birimlerinin böyle bir çalışması var mıdır? 1 günlüğü, 41 bin 500 TL’ye gelen bu harcama kaleminin derhal giderilmesini talep ediyoruz” dedi. 

 

MECLİSTE İYİ PARTİ’Yİ TEMSİL EDECEK

 

Gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Dilek Köksal da “31 Mart yerel seçimleri sürecinde millet ittifakını temsilen İYİ Parti Meclis Üyesi olarak Cumhuriyet Halk Partisi listesinden aday oldum. Bugün itibariyle genel merkezimizin talebi doğrultusunda meclisimizde İYİ Parti’yi temsilen yer alacağım. İttifakımız işbirliğimiz 8 aylık süreçte nasıl devam ettiyse bundan sonra da aynı şekilde devam edecek” dedi. Çerkezköy Belediye Meclisi, komisyon raporlarını görüşmek üzere 4 Aralık Çarşamba günü saat 15:00’da yeniden toplanacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU