81 işletmeye 469 bin 240 TL para cezası 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yılbaşından bu yana Edirne genelinde 10 bin 161 adet denetim yapıldığı, bu denetimler esnasında 376 adet numune alındığı ve

GÜNDEM 1.12.2019 12:00:00 0
81 işletmeye 469 bin 240 TL para cezası 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, yaptığı açıklamada,  "Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim ve dağıtım aşamalarındaki  tüm resmi kontroller 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre bakanlığımız sorumluluğunda yürütülmektedir." ifadelerini kullandı. 

DENETİMLER SÜRÜYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayazıt, "Yıl boyunca yapılan rutin denetimlere ek olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı  tarafından başlatılan "Denetim Seferberliği" kapsamında Edirne'de faaliyet gösteren et ve süt ürünleri üreten ve işleyen tesisler ile ekmek fırınları ve unlu mamuller üreten iş yerlerinde resmi kontroller gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde işletmeler gerek fiziki koşulları gerekse de ürün bazlı asgari teknik ve hijyen gereklilikleri yönüyle denetlendi ve olumsuz herhangi bir durumla karşılaşılmadı." dedi.

GELEN İHBARLAR DEĞERLENDİRİLDİ

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli 44 gıda kontrol görevlisiyle gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde tüm hafta boyunca ürün bazlı denetimlerin devam edeceğini kaydeden Bayazıt, "2019 yılında 171 adet Alo174 Gıda İhbar Hattı, 73 adet de CİMER başvurusu yoluyla gelen ihbar değerlendirildi. Vatandaşlarımızın gıda alışverişlerinde dikkatli olsunlar. Olası şikayetlerini Alo 174 Gıda ihbar hattına bildirebilirler." ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN