Kardeş: Çerkezköy'ün menfaatleri için fikirler üreteceğim

5 Aralık'ta yenilenecek olan Çerkezköy Kent Konseyi Seçimleri için adaylığını açıklayan gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy ve Kapaklı'daki meslektaşları ile kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNDEM 28.11.2019 14:58:00 0
Kardeş: Çerkezköy

Saat 10:00’da Pera Pastanesi’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Gazeteci Şaban Kardeş, 20 yılı aşkın süredir Çerkezköy’de yaşadığını ve gazetecilik yaptığını belirterek “Birçoğunuzla yakın çalışıp birçoğunuzla da halen çalışmaya devam eden bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak Çerkezköy’ün gelişimine katkı sağlayacak olan Kent Konseyi’ne aday olma ihtiyacı duydum. Adaylığım sürecini aslında doğal bir süreç olarak görüyorum. Kimse bizi oraya davet etmedi. Biz mesleki olarak, mesleğimizi nasıl geliştiririz diye bir dernek kurmuştuk yıllar önce. Birçoğunuz o derneğin üyesisiniz. O dernekle birlikte belki çok aktif faaliyet yürütmedik ama bir faaliyette önemli bir rol oynadık. Çerkezköy’e yapılmak istenen termik santral ile ilgili bir duruş sergiledik” dedi. 

“ÇERKEZKÖY’ÜN YARINLARIYLA İLGİLİ HAYALLERİMİZ VAR”

Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı olarak resmi üyelik başvurusunda bulunduklarını ve Haziran ayında yapılan Kent Konseyi seçimlerinde oy kullandığını ifade eden Gazeteci Kardeş “Benim için her şey doğaldı. Sonrasında bir takım itirazlar yükseldi. Ve İsmail Akın’ın babasının cenazesinde Serkan Karagöz ile karşılaştım. Kent Konseyi seçimlerinin yenileneceğini söyledi. ‘Artık aday olmayın. Bırakın başkaları olsun’ dedim. ‘Sen ol’ deyince tamam dedim ve adaylık sürecim böyle başladı. Çerkezköy’ün dününü biliyoruz, bugününü birlikte yaşıyoruz, yarınla ilgili hayallerimiz var” dedi. 

“BÜTÜN RENKLERİN TEMSİL EDİLECEĞİ BİR OLUŞUM YAPMAK İÇİN VARIM”

Çerkezköy Kent Konseyi’nde 107 tane sivil toplum kuruluşunun olduğunu söyleyen Şaban Kardeş, “Birçoğu Kent Konseyi’nin çalışma gruplarından oluşuyor. Çerkezköy’de faaliyet gösterip burada temsil edilmeyen birçok dernek var. Mesela siyasi partilerin bazıları var, bazıları yok. Saadet Partisi’nin neden olmadığını ben merak ediyorum. İlçemizde aktif siyaset yürütüyorlar. Yine Çerkezköy’ün rengi olan Ehlibeyt Dergahı temsil edilmiyor. Sadece birilerinin ya da Şaban Kardeş’in seçilmesi için oluşturulacak listeler için değil, ben Çerkezköy’de bütün renklerin,  bütün değerlerin temsil edileceği bir oluşum yapmak için varım” dedi. 

“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Kent Konseyi Başkanı seçilmesi durumunda Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevini bırakacağını söyleyen Şaban Kardeş “O derneği biz kurduk ama benim derneğim değil. Benim derneğimin olması da istemiyorum. Yeni başkanı Seyit Süren olur, Akif Aldoğan olur, Abdulkadir Kırdize olur, ama birileri olur, olmalı da” diye konuştu. ‘Birlikte daha güçlüyüz’ diyerek bu yola çıktığını söyleyen Kardeş, “Ben birliğe inanan bir insanım. Birliğin güç olduğuna, insanların tek başına bir hiç olduğuna inanıyorum. İstediğiniz kadar paranız olsun, istediğiniz kadar gücünüz olsun tek başınıza bir hiçsiniz. Eğer bir ilçede o ilçenin değer yargıları ile ortak hareket ederseniz, ilçenin sorunlarının çözümünü daha kolay bulursunuz” ifadelerini kullandı. 

“ÇERKEZKÖY’ÜN MENDFAATLERİ İÇİN PROJELER ÜRETECEĞİM”

Şaban Kardeş, Kent Konseyi’nde siyasetin dışında Çerkezköy’ün çıkar ve menfaatleri için insan odaklı, insan merkezli, insanımızın çıkar ve menfaatleri doğrultusunda fikirler, projeler üreteceğini dile getiren Gazeteci Kardeş, yarınlar için bir şeyler yapmaya çalışacağını söyledi. Bu zamana kadar gazeteci olarak hep sorgulayan, eleştiren tarafta olduğunu, Kent Konseyi Başkanı seçilmesi durumunda artık sorgulanan, eleştirilen tarafta olacağını dile getiren Kardeş, “Eleştiri; insanın büyümesi, ufkunun gelişmesi için önemli bir etken. Ama biz gazeteciler maalesef ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabiliyoruz. Bugüne kadar ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranmak için değil, Hakka ve halka yaranmak için çalıştık. Bundan sonraki süreçte de böyle olacak” dedi. 

“ÇERKEZKÖY KENT OLMAK İÇİN ÇIRPINIYOR”

Çerkezköy Kent Konseyi seçimlerinin hayırlı olmasını temenni eden Şaban Kardeş “Ortak akıl ile, sizlerin önerileri ile hareket edeceğiz. Sizlerin fikrini alarak Kent Konseyi’nin yapısını oluşturacağım. Ben Kent Konseyi’nin çatısını çok sağlam oluşturacağım. Çerkezköy köy kalamadı. Çerkezköy kent olmak için çırpınıyor, siyasetin kıskacında. İşte biz burada siyasetin üstünde bağımsız bir yapı olarak basını ile sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilileri ile sağcı solcu demeden, ocu bucu demeden birlikte hareket ederek bu şehri yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışacağız” dedi. 

“SORUMLULUKTAN KAÇMIYORUM”

Kaybedeceği hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Kardeş, “Çünkü ne kazanırsanız kazanın, insan olarak her gün zarardayız, ömrümüz gidiyor. Kalan ömrümüzde de hoş seda bırakmak için ben bu göreve aday oldum. Sorumluluktan kaçmıyorum. Sorumluluktan korkmuyorum. Çünkü işin doğasında sorumluluk almak var” dedi. ‘Birlikte daha güçlüyüz’ sloganıyla hazırladıkları logodan da bahseden Kardeş “Logo bir çizgidir, bir duruştur. O kalpten içeri herkes girebilir, sağdan da soldan da. Çerkezköy’ü kalbimiz kadar seviyoruz. Çerkezköy’deki bütün renklere, bütün STK’lara değer veriyorum.  Burada 107 kişi oy kullanacak ama bunların her biri yüzlerce kişiyi, binlerce kişiyi temsil ediyor. Ben bana yüklenecek sorumluluğun bilincindeyim. Ben o yükü taşırım. İnsanlar bu sorumluluğu bana verirse bugüne kadar yaptığım gibi bundan sonraki süreçte de sorumluluktan kaçmadan Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil etmek için Kent Konseyi başkanlığı görevine adayım” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU