Kapaklı'da bin kişiye bir polis 

Çorlu'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Türkiye genelinde 220 kişiye bir polis memuru düşerken, Kapaklı'da bin kişiye bir polis, Çorlu'd

GÜNDEM 22.11.2019 17:34:00 0
Kapaklı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Tekirdağ İl emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Efe, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek ve basın mensupları katıldı. çorlu ve bazı bölgelerde personel sayısının yetersiz ve az olduğunu kaydeden İl Emniyet Müdürü Erduğan, “Bununla ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı” dedi. 

“İYİ NİYETLİ HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ”

Yaklaşık 2 ay önce Tekirdağ’da göreve başladığını ve bölgeyi tanımaya başladığını ifade eden Erduğan, “Geçtiğimiz günlerde il merkezinde bir toplantı yaparak basın mensupları ile bir araya geldim. Sonrasında da Çorlu'da basın ile bir araya gelmeyi planladık. Bu toplantının amacı hem bölgedeki basın temsilcilerini tanımak, hem de bölgedeki ziyaretleri gerçekleştirmek” dedi. Bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Erduğan, iyi niyetli her türlü eleştiriye açık olduklarını ifade ederek “Sizler halkın haber alma hakkını kullanmalarına aracı oluyorsunuz. Bizler, ne kadar bir arada ve beraber çalışmalar yürüterek iletişim halinde olursak, halkımız da o kadar doğru ve zamanında haber almış olur” dedi. 

“YETERLİ TECRÜBEYE SAHİP”

İl Emniyet Müdürü Erduğan, Çorlu'da İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan Serdar Kurtoğlu'nun yeterli tecrübeye sahip olduğunu ve gelişen konulara hakim olduğunu ifade ederek “Bazen yürütülen çalışmaların hemen basın ile paylaşılmasında sıkıntı olacağı için daha sonraki zamanlara bırakılıyor. Fakat paylaşılmasında sıkıntı ve sorun olmayacak konular hemen paylaşılacak” dedi. 

“BİN KİŞİYE BİR POLİS”

Tekirdağ nüfusunun Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene’de yoğunlaştığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan “Bazı bölgelerde personel eksiğimiz var. Türkiye genelinde 220 kişiye bir polis memuru düşerken, polis bölgesinde yaşayan nüfusla alakalı konuşuyoruz, Kapaklı’da bin kişiye bir polis düşüyor. Çorlu'da ise bu rakam yaklaşık 500-600 civarında” dedi. Personel geldikçe eksik ve sayısı az olan bölgelere göndereceklerini kaydeden Erduğan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU