'Sınav başarısında ailenin rolü' anlatıldı

Malkara Kent Konseyi Başkanlığı'nca Belediye Akademisi Psikoloğu S. Özge Kasırga tarafından öğrenci ve öğrenci velilerine yönelik düzenlenen konferansla  'sınav başarısında ailenin rolü'

GÜNDEM 21.11.2019 16:43:00 0

Malkara Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda eğitimde ailenin rolü hakkında bilgiler veren Psikolog S.Özge Kasırga, “Şüphesiz ki her anne-baba okulda çocuğunun başarılı olmasını ister. Çocuğun başarılı olabilmesi için en önemli koşullardan biri ders çalışmasıdır” dedi. 

‘VERİMLİ VE DÜZENLİ ÇALIŞMAK ÖNEMLİDİR’

Malkara Belediye Akademisi Psikologu S.Özge Kasırga, “Çocuğunuz başarılı olabilmesi için en önemli koşullardan birisi ders çalışmasıdır. Başarının sağlanmasında çok çalışmak değil verimli ve düzenli çalışmak önemlidir. Ders çalışabilmesi için çocuğunuza uygun bir ders çalışma ortamı sağlamalısınız. Her öğrencinin eğer mümkünse ayrı bir çalışma odası mümkün değilse bir çalışma masası ve sandalyeden oluşan çalışma köşesi olmalıdır. Çocuğunuz ders çalışırken televizyon ve bilgisayarın kapalı olmasına özen gösterilmelidir. Çocuğunuzun bir çalışma planı doğrultusunda çalışmasına özen gösterin. Çocuğunuza; özel olduğunu ve her koşulda da yanlarında olacağınızı hissettirin.” dedi.

‘ÇOCUĞUNUZUN DERS BAŞARISI DÜŞER’

Öğrenci başarısında öğrenci, aile ve okul işbirliğinin çok önemli olduğunu kaydeden Kasırga “Bu yüzden çocuğunuzun sınıf öğretmeni ve derse giren öğretmenleriyle belli periyotlarla görüşmenizde büyük fayda vardır. Günümüzde çocuğunuzun çalışmasını engelleyen birçok engel mevcuttur. Bunlardan en önemlileri de bilgisayar ve televizyondur. Çocuklarınızın bunların başından kalkıp ders başına oturması hiç kolay olmamaktadır. Eğer bunlar için kısıtlama getirmezseniz çocuğunuzun ders başarısı düşeceği gibi sosyal hayatı da olumsuz etkilenecektir.” dedi.

Haber / Murat YAYIN