"Turizm cenneti olabilecek potansiyele sahip"

Tekirdağ'ın tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan köşelerinden biri olan Uçmakdere, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Miras Atölyesi II projesi ile yeni bir görünüm kazanacak. Tekirdağ B?

GÜNDEM 21.11.2019 12:52:00 0
"Turizm cenneti olabilecek potansiyele sahip"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile birlikte Uçmakdere'de devam eden Miras Atölyesi II projesi çalışmalarını yerinde inceleyerek restorasyon çalışmaları ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin'den bilgi aldı.

"DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  "Tarihi mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, `Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez' sözü doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Uçmakdere, turizm cenneti olabilecek bir potansiyele sahip. Bu sorumluluk çerçevesinde ortaya koyduğumuz Miras Atölyesi II projemiz ile birlikte Uçmakdere kabuk değiştiriyor, çehresi değişiyor. Uçmakdere Mahallesinde tescilli 52 adet yapı bu kapsamda restore edilerek turizme kazandırılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Uçmakdere başta olmak üzere birçok yerde tarihi dokuyu ortaya çıkarmaya ve bölgemize değer katmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"ARTI BİR DEĞER KATMASI HEDEFLENİYOR"

Miras Atölyesi II projesi ile ilgili bilgi veren yetkililer, "İlimizin kültürü ve yaşam tarzını, geçmişten günümüze günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi, tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması, dolayısıyla bölgemize artı bir değer katılması hedefleniyor." dediler. Uçmakdere'de yaşayan vatandaşlar da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerinde yaptığı restorasyon çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirterek, yapılan çalışmalar ile birlikte mahallelerinin değerinin daha da artacağı görüşünde birleştiler ve yapılan çalışmalardan dolayı Albayrak'a teşekkür ettiler.  

Haber / Buse SERİN