Trafikte Can Kayıpları Azalıyor

Trafikte alınan tedbirler ve yürütülen kampanyalar sonuç verdi. Bu yılın 10 ayında meydana gelen trafik kazaları sonucu olay yerinde hayatını kaybeden kişi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 20.11.2019 16:47:00 0
Trafikte Can Kayıpları Azalıyor

Yürütülen kampanyalar, trafik güvenliği konusunda toplumda farkındalık oluşturulmasında önemli rol oynadı. Bu kampanyaların yanı sıra polis ve jandarma birimlerince karayollarında alınan tedbir ve artırılan denetimler sayesinde trafik kazaları ile buna bağlı ölüm sayılarında düşüş oldu.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülke genelinde 2017'de meydana gelen trafik kazaları sonucu olay yerinde ölen kişi sayısı 3 bin 534 oldu. Geçen yıl meydana gelen trafik kazalarında ise 3 bin 368 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Söz konusu iki yılda meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde hayatını kaybeden kişi sayıları kıyaslandığında yüzde 4,7'lik düşüş olduğu görüldü.


Bu yılın 1 Ocak-1 Kasım tarihlerini kapsayan 10 aylık süreçte meydana gelen trafik kazalarında, 2 bin 157 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.Geçen yılın aynı sürecinde ise bu sayı 3 bin 15 olarak kayıtlara geçti.Böylece son iki yılın 10 aylık sürelerinin karşılaştırmasında trafik kazalarında olay yerinde ölen kişi sayısında yüzde 28,5 düşüş yaşandığı anlaşıldı. Ayrıca bu yılın 10 ayında meydana gelen trafik kazaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 azaldı.