"Kurumsal Açık Erişim ve Arşiv Sistemi" anlatıldı

Kırklareli Üniversitesi (KLU) tarafından yürütülen "Kurumsal Açık Erişim ve Arşiv Sistemi" çalışmalarına yön verilerek gerekli etkinliğin sağlanması amacıyla KLU Kütüphane ve

GÜNDEM 14.11.2019 15:36:00 0
"Kurumsal Açık Erişim ve Arşiv Sistemi" anlatıldı

II. Merkezi Derslikler Binası Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil Aközcan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Sacit Ar ile akademik ve idari personel katıldı.

"GİDEREK DAHA FAZLA İLGİ GÖRMEKTE"

Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu yaptı. Musaoğlu, “Açık Erişim ve Arşiv Sistemi” çalışmaları 2014 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncülüğünde başlatıldı. Üniversitemizde de bu doğrultuda bir yönerge hazırlandı." dedi. Bilgilendirme toplantıları ile açık erişim kültürünün yaygınlaştırılmasının amaçlandığını söyleyen Musaoğlu, "Bilgiye çevrimiçi ortamda serbestçe ulaşılmasına ve bilginin paylaşılmasına olanak sağlayan açık erişim hareketleri giderek daha fazla ilgi görmekte." ifadelerini kullandı. 

"BİZLERE KAZANIM SAĞLAYACAK"

Ülkemizde de son dönemlerde bu konuda önemli adımlar atıldığını dile getiren Musaoğlu, "Bu adımlardan birisi de ‘Açık Erişim ve Arşiv Sistemi’. Biz de Üniversite olarak yürüttüğümüz kalite çalışmaları bağlamında ‘Açık Erişim ve Arşiv Sistemi’ toplantılarını önemsiyoruz. Çünkü akademik üretimin kayıt altına alınarak yaygınlaştırılması ve uluslararası açık erişim tabanına giriş yapılması bizlere kazanım sağlayacak” dedi. Ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Güleç, açık erişimin amacı, kapsamı ve önemi ile ilgili katılımcılara bilgiler vererek “Açık Akademik Arşiv Sistemi” nin nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak anlattı.Toplantı, soru – cevap kısmının ardından sona erdi.

Haber / Emre BOZ