'Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını' ilgiyle izlendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. ÇOSB Konferans Salonu'nda izleyici ile buluşan 'Aşkımız Aksaray'ın En Büyü

GÜNDEM 13.11.2019 17:00:00 0

Güngör Dilmen’in yazdığı ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ isimli tiyatro oyunu önceki akşam saat 19:30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu’nda izleyici ile buluştu. Hakan Altıner’ın yönettiği oyunda Neriman Uğur, Altan Gördüm, İsmail Düvenci, Burçin Bildik, Şeyla Halis, Sadi Özen, Sezgin Uzunbekiroğlu, Çimen Akgün, Hakan Çelik ve Erdoğan Soytürk rol aldı.

 

EMSALSİZ BİR AŞKIN ÖYKÜSÜ ANLATILDI

 

Türk Tiyatro Edebiyatı’nın değerli yazarlarından biri olan Güngör Dilmen’in kendine özgü ve sıra dışı diliyle yazdığı, ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ isimli oyunda; 19. Yüzyıl İstanbul’unda Saray’dan uzaklaştırılan Mahitap’ın Aksaray’ın bir sokağına yerleşmesiyle başlayan bir aşk hikayesi anlatıldı. Saraydan mahalleye gönderilen güzel ve hüzünlü Mahitap, kırılgan yürekli kemancı Artin, mahalledeki düzenin koruyucusu babayiğit tulumbacı reisi Abidin, zarif İstanbul beyefendisi Firuz Bey, altın kalpli çingene Merzuka, kahveci Salih Efendi ve mahallelinin hikayesinin anlatıldığı oyuna eski İstanbul şarkıları da renk kattı.

 

 

OYUNCULARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Kimi zaman kahkahaya boğan kimi zaman da duygulu anlar yaşatan oyunu Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatro sever izledi. Oyunun bitmesinin ardından sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlanırken, oyun sonrası protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU