PTT hizmetleri tanıtıldı

PTT Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda, 'PTT Hizmetleri Tanıtım Semineri' verildi. Seminerde PTT Bank Bankacılık Hizmetleri, E-Ticaret uygulamaları konularında bilgiler verildi.

GÜNDEM 12.11.2019 18:52:00 0
PTT hizmetleri tanıtıldı

Dün 14.00-16.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda verilen seminere Tekirdağ PTT Başmüdürü Eren Arslan, PTT Başmüdür Yardımcısı Halil Alp, Pazarlama ve Satış Şube Müdürü Özen Akbaş, PTT KEP VE UETS Sorumlusu Halil Babarslan, Fiyatlandırma Şube Müdürü Burcu Öncin, Lojistik Hizmetler Şube Müdürü Erdem Ercan ve Celal Yavuz, PTT Bank Şube Müdürü Kanbolat Dalgıç, E-ticaret Sorumlusu Elif Çıtak katıldı.

"4 BİNE YAKIN ATM AĞI MEVCUT"

Seminer, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından, PTT Bank Şube Müdürü Kanbolat Dalgıç, PTT Bank Bankacılık Hizmetleri ile ilgili bir sunum yaptı. Dalgıç, "PTT Bank'ın hizmetleri tüm bankacılık faaliyetlerini kapsamaktadır. Havale işlemleri, hesap işlemleri, PTT Kart, tahsilat, ödeme işlemleri, sigortacılık, diğer ticari işlemler, internet ve pos hizmetleri olarak sınıflandırabiliriz. Bugün PTT'nin şu aşamada 88 bin 456 müşteri temas noktası bulunmakta. Bin 32 bin merkezimiz bulunmakta. 4 bine yaklaşan bir ATM ağı mevcut. Birçok hizmeti bulunmakta bunlar arasında havale işlemleri bulunuyor, yurtiçi olarak değerlendirebiliriz bunu. Aynı zamanda yurtdışı işlemlerimiz de mevcut. Yurtiçi para transferlerinde diğer bankalarda olan EFT sistemleri bizde de mevcut. Diğer bankalara göre daha uygun ve daha hızlı para transferi yapabiliyoruz." dedi.  

'YÜZDE 64 ONLİNE ORTAM KULLANICISI MEVCUT'

PTT Bank Şube Müdürü Kanbolat Dalgıç'ın konuşmasının ardından E-Ticaret Sorumlusu Elif Çıtak, E-Ticaret uygulamaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Çıtak, "Elimizden telefonu düşürmediğimiz bir dönemdeyiz. Anlamsız bir şekilde sürekli telefonlarımızın ekranlarına baktığımız bir dönemdeyiz. Baktığımızda Türk kullanıcılarının 13 dakikada bir, günde 78 defa telefona anlamsızca baktıklarını görüyoruz. Bu aslında çok büyük bir rakam. Hiçbir amacımız olmadan telefonlara bakıyoruz. İlerleyen dönemlerde dışarıda beğendiğimiz hiçbir ürünü gidip de mağazasından satın almamaya başladık. Dolayısıyla her 4 kişiden birinin internetten alışveriş yaptığı sonuçları ortaya çıkıyor. 100 kişiden 84'ü de araştırma yaparak alıyor. Dolayısıyla bu platformların çoğalmasının sebeplerinden aslında birkaçı da bunlar. Yüzde 64 oranında da online ortam kullanıcısı mevcut." dedi. 

"3 MİLYAR KİŞİYE GELİYOR BU RAKAM"

Çıtak, "Aslında 2015-2019 arasında yüzde 53 hatta şuan 59'lara kadar ulaşan bir internet kullanım oranı var. İnternet altyapısına en fazla yatırım yapan ülkelerden ilk 5'ine baktığımızda Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bermuda ve Bahreyn geliyor. Dolayısıyla hedef pazar çıkışımızı da aslında biraz bu ülkelerden gerçekleştirdik. Ve dedik ki, 'internet altyapısına en fazla yatırım yapan ülkeler demek ki asıl B2B pazarından rol almalılar ve bizimle birlikte olmalılar.' 2018 son verilerimiz ama alışveriş yapan kişi sayısına baktığımızda 3 milyar kişiye geliyor dünyada rakam." dedi. Şuan dünyanın e-ticaret hacminin 700 milyar doları aşkın olduğunu söyleyen Çıtak, "Fakat biz Türkiye'yi ele aldığımızda e-ihracat hacmimizde 2023 itibariyle 500 milyar dolara hedefleniyor. Aslında 2018 yılı itibari ile de ülkemizde e-ihracat yapan firma sayısı 83 bin biz bunu 100 binin üzerine çıkarmayı ve ülkemize bu amaç doğrultusunda destek vermeyi öngörüyoruz” dedi. 

Haber / Buse SERİN