Atatürk Gönüllüleri Zübeyde Hanım Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı

Ergene Belediyesi ve Atatürk gönüllüleri kütüphane oluşumu projesi platformu gönüllü üyeleri ile birlikte Ergene'de Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım anısına Atatürk Gönüllü

GÜNDEM 12.11.2019 15:57:00 0
Atatürk Gönüllüleri Zübeyde Hanım Kütüphanesi

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılında Ergene Belediyesi ve Atatürk gönüllüleri kütüphane oluşumu projesi platformu gönüllü üyelerinin katılımı ile Sağlık Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı'nda Zübeyde hanım anısına Atatürk Gönüllüleri Zübeyde Hanım Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

KATILIM YOĞUNDU

Açılışa Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, başkan yardımcıları Hülya İnci, Ayça Albayraktar, Mehmet Cebeci, Yüksel Baydarlı, Ergene Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Başkanı Şerif Dursun, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı Sedat Kaplan, dernek ve oda başkanları, STK’lar, mahalle muhtarları, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen ressam, yazar ve çok sayıda davetli katıldı.

LİDERLİK ETMİŞTİR

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yılında onu minnet ve şükranla anarak, Atamızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyete en iyi şekilde sahip çıkacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Mustafa Kemal Atatürk içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir." dedi.  

"HER ŞARTTA SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Başkan Yüksel konuşmasının devamında, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken, dini inancı, etnik kökeni, siyasi görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün milletimizi büyük, bağımsız Türkiye idealinde birleştirerek, sadece milletimize değil esaretten kurtuluş ve barış içinde bir dünya hayal eden insanlığa örnek olmuştur. Bu yönüyle evrensel bir değer kazanan milli mücadelemiz, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız. O'na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız." ifadelerini kullandı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel konuşmasının ardından Atatürk gönüllüleri kütüphane oluşumu projesi platformu üyelerine teşekkür belgelerini takdim etti. Teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından Atatürk Gönüllüleri Zübeyde Hanım Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi kesildi.

Haber / Buse SERİN