Öğrenciler, isteğe bağlı hazırlık eğitimi almaya başladı

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu kapılarını, zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi dışındaki öğrencilere de açıyor. Eğitim programı ve yönergesi Trakya Üniversitesi Yabancı Dille

GÜNDEM 12.11.2019 15:53:00 0
Öğrenciler, isteğe bağlı hazırlık eğitimi almaya başladı

Trakya Üniversitesi'nin ön lisans ve lisans programları arasından belirlenen 86 programda, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenciler, isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi almaya başladılar. 2019-2020 eğitim öğretim yılında başlatılan uygulamayla öğrenciler, isteğe bağlı bir şekilde ileri derecede yabancı dil öğrenebilecekler. 

'ÖNEMLİ BİR DESTEK YAKALIYORLAR'

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hayata geçirilen “İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi Programı” ile lisans ve ön lisans öğrencileri akademik eğitim desteği, yabancı dil eğitimi, kariyer gelişim, uluslararası akredite sertifika gibi sosyal ve kişisel becerilerine katkıda bulunacak olanaklarla buluşuyor. “Pearson Assured” tarafından tescillenen, dil eğitiminde uluslararası kalite ve yetkinlik ifade eden sertifikaya sahip olma fırsatı sunan programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, uluslararası düzeyde kabul gören bu belgeyle başta İngiltere, ABD, Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere, bölgelerdeki okul kabullerinde, iş başvurularında ve kariyerlerine devam etmelerinde önemli bir destek yakalıyor.

330 ADAY BAŞVURDU

Hayata geçirilen programa başvuru yapanlar arasından 170 öğrenci, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, kayıt yaptırdıkları programlara yerleştikleri puanlara göre belirlendi. 86 farklı programdan başvuru yapan adaylar arasında yerleşme puanına göre ilk 3 sırayı paylaşan öğrenciler, isteğe bağlı hazırlık programına girme hakkı elde etti. Yoğun ilgi ve başvurunun yaşandığı yabancı dil hazırlık eğitimlerine toplamda 330 aday başvurdu. Öğrencilerin en az bir dil öğrenmesini ve eğitimde niteliğin artmasını sağlamak amacıyla uygulamasına başlanan programa dâhil olan öğrenciler, isteğe bağlı hazırlık sınıflarında haftada 26 saatlik yoğun bir dil eğitimi alıyor.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilere iyi bir yabancı dil eğitimi vermek de bu bilim yuvalarının önemli görevlerinden biridir. Yabancı Diller Bölümümüz, öğrencilerimizin dil becerilerinin artırılması amacıyla böyle bir adım attı. Yabancı Diller Yüksekokulu bu anlayış doğrultusunda, üniversitemizde daha donanımlı öğrenciler yetiştirilmesinde bizlere destek olacak, geleceğimizin sahibi öğrencilerimizin daha nitelikli yetişmesinde önemli katkılar sağlayacak. Yabancı dil bilgisi ve öğrenimi, gelişen ve değişen dünyamızda olmazsa olmazlar arasındadır. Bizlerden eğitim kurumları olarak beklenti de bu ihtiyaca doğru ve güncel yaklaşımlarla yanıtlar verebilmektir. Şu an zorunlu hazırlık eğitimleri dışında burada olan isteğe bağlı öğrencilerimize dil eğitimi veriliyor. Tecrübeli akademik kadrosu ve öğrenci odaklı öğretim ilkesi ile ön plana çıkan Yabancı Diller Yüksekokulumuz, sahip olduğu eğitimin niteliğini ve kalitesini ulusal ve uluslararası kuruluşlardan aldığı akreditasyon süreçleriyle gösterdi." ifadelerini kullandı.

Haber / Ozan URTEKİN