'KOBİ'lere ciddi bir imkan sunuyor'

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası tanıtım semineri düzenlendi. Sigorta uzmanı Enis Emre Yaylak 'ticari alacak sigortası, hangi satışl

GÜNDEM 11.11.2019 17:17:00 0

Seminerde konuşan Halk Sigorta uzmanı Emin Emre Yaylak, Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda hedefin KOBİ’ler olduğunu belirterek risk değerlendirmesi sonucunda skoru 1 ile 5 arasında olan her bir alıcıya en geç 24 saat içerisinde 300 bin TL’ye kadar kredi limiti tahsis ettiklerini söyledi. 

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Devlet Destekli Alacak Sigortası’na başvuru süreciyle ilgili de bilgi veren Yaylak başvuru formunun doldurulmasının ardından sigorta şirketi eliyle başvurunun merkeze iletildiğini ifade etti. Verilen onayın ardından poliçenin düzenlendiğini kaydeden Yaylak, başta sistemin yöneticisi olan Halk Sigorta A.ş. olmak üzere sisteme katılan tüm sigorta şirketleri ve bu şirketlerin aracıları vasıtasıyla Devlet Destekli Alacak Sigortası’na başvurulabileceğini kaydetti. 

KOBİ’LER İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK

Yaylak “Bakanlar Kurulu’nun 04/06/2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile KOBİ’lere yönelik oluşturulan devlet destekli bir sistem uygulanmaya başlandı. Bu sistem ile herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riski teminat altına alınmaktadır. Mevcut uygulamada ciro kriterinden dolayı alacaklarını teminat altına alamayan KOBİ’lere bu sistem ile ciddi bir imkân sunulmaktadır. KOBİ’ler için bu sistemin önemi büyük” dedi.

Haber / Buse SERİN