'İnsanlığın, peygamberimizin sevgi ve merhamet anlayışına ihtiyacı var'

Belediye tarafından düzenlenen "Peygamber Efendimizin Hayatı" isimli konferansın açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Yürekleri tükenen insanlığın, Peygamberi

GÜNDEM 8.11.2019 11:28:00 0

Kapaklı Belediyesi tarafından kültür ve sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen "Peygamber Efendimizin Hayatı" isimli konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Cevat Akşit katıldı. 

“O’NUN DOĞUMU SIRADAN BİR OLAY DEĞİL”

Önceki gün saat 18:30’da Hanedan Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Peygamber Efendimizin doğumunun, sıradan, tarihi bir olay olmadığını kaydetti. Çetin “O'nun doğumunu anlamak, varlığımızı, yaratılış gayesinin sırlarını, yeryüzünde hayatın nihai anlamını idrak etmek demektir. Bizim, sevgi merkezli bir peygamber tasavvurumuz vardır. Doğru olan, yüreklerimizde var olan o muhteşem sevgiyi, Muhammed Mustafa (s.a.v) sevdasını bilgi ile harmanlamaktır. Müslüman O'nun gibi doğru, dürüst, hayırlı bir evlat, O'nun gibi şefkatli bir baba, iyi bir eş, güzel bir komşu, O'nun gibi sadık bir dost, O'nun gibi salih bir kul olmalıdır” dedi. 

“EN BÜYÜK AÇLIK SEVGİ AÇLIĞIDIR”

Aslolan gayenin bu olduğunu söyleyen Çetin, “Rabbimiz bizleri hiçbir zaman bu gayeden uzaklaştırmasın inşallah. Bizler beşeriz. Yüreklerimiz zaman zaman yolunu şaşırabilir. Yolunu şaşıran yüreklerimizin peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) kılavuzluğuna ihtiyacı var” dedi. Yürekleri tükenen insanlığın, Peygamberimizin rahmet yüklü mesajına ihtiyacı olduğunu söyleyen Çetin, bugün yeryüzünde en büyük açlığın sevgi açlığı olduğunu kaydederek “Sadece biz Müslümanların değil bütün insanlığın Peygamberimizin sevgi ve merhamet anlayışına ihtiyacı var” diye konuştu. 

“İSLAM KARDEŞLİĞİ SIRADAN BİR KARDEŞLİK DEĞİLDİR”

Güç ve servet tutkusunun, insanlığı esir aldığı bu dönemde, kardeşlik duygularını talan eden bu hastalıktan kurtulmak için peygamberimizi anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu kaydeden Çetin, “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. İman kardeşliği,  İslam kardeşliği sıradan bir kardeşlik değildir. Bizim kardeşliğimiz soy, sop, ırk, çıkar ve menfaat temelli bir kardeşlik değil, erdem, fazilet, Allah rızası temelli bir kardeşliktir. Onun için kardeş, kardeşe zulüm etmez, tepeden bakmaz, kardeşini üzmez. Çünkü mümin bilir ki kardeşinin kalbi Allah'ın evidir” dedi. 

PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI ANLATTI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in ardından Prof. Dr. Cevat Akşit Peygamber Efendimizin hayatını anlattı. Konferansın sonunda Başkan Çetin tarafından Prof. Dr. Cevat Akşit'e katılımlarından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU