Birilerinin emriyle aday olmadık, birilerinin emriyle de vazgeçmeyiz 

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün dün saat 16:00'da ofisinde basın açıklaması yaptı. Belediyenin yönetilmediğini sadece idare edildiğini savunan Akgün, "Cumhuriyet Ha

GÜNDEM 7.11.2019 19:51:00 0
Birilerinin emriyle aday olmadık, birilerinin emriyle de vazgeçmeyiz 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı seçim sürecinin başladığını belirten Akgün “Bu seçim sürecinde aday olanlardan biri de benim. Aday olmamızın en büyük sebebi Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı'da 31 Mart seçimlerinden sonra muhalefete düştü. Bir ilçe başkanı için en zor dönem partinin muhalefette olduğu dönemdir. Ama biz partimizi derler toparlar, tekrar iktidara yürütürüz diye yıllardır bu siyasetin içindeyiz. Bilgimizi, birikimimizi bu yönde kullanmak için ilçe başkanı adayı olduk” dedi. Bu süreçte enteresan olaylar yaşadıklarını kaydeden Akgün “Şuanda 5 tane aday var. Ama benim baştan beri hep söylediğim bir şey var Cumhuriyet Halk Partisi'nde bütün adayların birlikte hareket etmesi önemli. İktidar partisinin adayı burada seçim kazandı. Alınan iktidarın gücüyle Kapaklı'da çok rahat harekete etsinler istiyorlar. Kendilerine göre çok rahat alan açsınlar istiyorlar. ‘İstediğimizi dilediğimiz gibi yaparız’ havası içindeler. Bizim de bunun karşısında güçlü bir teşkilat kurmamız gerektiğini düşüyorum” dedi. 

“MESELE PARTİYİ BİR ARADA TUTMAKTA”

Meselenin ilçe başkanı olmak olmadığını kaydeden Akgün “İlçe başkanı olabilirsiniz ama bir parti bölünür, parçalanırsa sizin ilçe başkanı olmanız hiçbir şey ifade etmez. Ama maalesef dağınıklıklar devam ediyor. Her yeni ilçe başkanı adayı arkadaşımız rengini bile kendi belirliyor; kırmızı, mavi, beyaz. Bunlar çok önemli değil ama bu 5 arkadaşımızın bir araya gelip rengi en azından anlaşarak, danışarak belirlemesi gerektiğini düşünüyorum. Biz 100 yıllık bir partiyiz bunları bile organize etmekte güçlük çekiyoruz. İlk adaylığı açıklayan arkadaşınızım. Hiçbir zaman renk belirtmedim. Çünkü karşıdaki adaya saygısızlık olurdu. Biz bunları birlikte belirleyelim, birlikte hareket edelim en azından burada birlikte hareket edelim dedim. Ama maalesef burada bile neticeyi alamadık. Önümüzde bir süreç var benim için renk önemli değil, ilçe başkanlığı bile önemli değil. Önemli olan bu partinin birlik ve bütünlük içinde kalması. Eğer birlik ve beraberlik içinde kalamazsanız geldiğiniz makamın hiçbir önemi yok, hiçbir anlamı da yok. Mesela bu partiyi bir arada tutmakta” dedi. 

“PARTİLERİN GÜCÜ ÜYE SAYISINDAN GEÇER”

Kapaklı’da iktidar partisinin belediyesinin olduğunu, bunlarla mücadele edecek bir teşkilat oluşturmaları gerektiğini dile getiren Akgün “Bunun için de güce, kuvvete, kudrete ihtiyacımız var. Yaklaşık bin 800 üye ile seçime gireceğiz. 205 tane delege seçeceğiz” dedi. CHP’nin Kapaklı’daki üye sayısının iktidar partisinin üye sayısının yüzde 10’u kadar olduğunu ifade eden Akgün, “Partilerin gücü üye sayısından geçer. Öncelikle bu üye sayısını çoğaltmamız lazım. Geçen haftalarda milletvekili Candan Yüceer ile görüşmem oldu. Üye konusunda sıkıntı olduğunu söyledim ve 2 yıl içinde en azından 8 bin üye yapacağımı söyledim.  Ama maalesef sizin bu talepleriniz vekil nezdinde bile çok önemsenmiyor. Bir partinin gücü ne ile olur? Üye sayısı ile olur. Ama bizim bölge milletvekillerimiz maalesef partinin güçlü olmasından ziyade daha çok 'ben kendi kadromu nasıl kurarım' derdinde. Bunlar partiye zarar veren şeyler. Milletvekillerimiz bu çalışma içinde, bu çaba içinde olmasın. Önemli olan partinin gücü. Güçsüz olan bir partide bütün üyeler sizin olsun, onun olsun hiçbir anlam ifade etmez. Ben sayın vekile de ilettim; ‘Sizin yapmak istediğiniz şey burada eksik. 5 yıl öncesine gitmemiz lazım. Bir seçim kaybettik. Bu seçimin analizini doğru yapmamız lazım.  Bunun analizi için de 5 yıl önceye dönmemiz lazım.' diye anlattım. Eğer oradan yola çıkmazsanız teşhis edemezsiniz hastalığı sonra da tedavi edemezsiniz. Siz 5 yıl önceki süreci iyi yönetemediniz bölge milletvekilleri olarak, bugünkü süreci de iyi yönetemiyorsunuz demek. Eğer yönetemezseniz parti zarar görür. Birisinin ilçe başkanı olması değil mesele. Mesele partiyi güçlendirme, bir arada tutma meselesi” ifadelerini kullandı. 

“ONLAR VEKİL, BİZ ASİLİZ”

CHP’nin 6 okundan bir tanesinin ‘Milliyetçilik’ olduğunu kaydeden Akgün, “Ama bu Milliyetçilik, Ulus Milliyetçiliğidir, bölge milliyetçiliği değil. Ama maalesef bunları görüyoruz, yaşıyoruz hadise iyiye gitmiyor. Bunları gördükten sonra sizlerle de paylaşma gereği duydum. Eğer birlikte hareket edemez,  güçlendiremezsek partimizi iktidar adayı yapamayız” dedi. İlçe başkan adayı olurken 2 hedef koyduğunu ifade eden Akgün, “2021'de büyük bir ihtimalle seçim var diyorum. Bu seçimlerde Kapaklı'dan milletvekili çıkarmak istiyorum. İkincisi de 2024 seçimlerinde de emanete alınan bu belediyeyi geri almak istiyorum. Benim iki tane hedefim var. Ben öyle hayalle yatıp hayalle kalkmam. Ben hedef koyuyorum. İsimlerin önemi yok, önemli olan parti olarak başarılı olmak. Sayın vekilim bunlar ile ilgileniyor ama bunlarla ilgilenmesin. Sayın vekilim Kapaklı'da herkesi toplasın, partinin nasıl toplanacağının önünü açsın. Ona anlattığım çoğu şeyi sizinle paylaşmak istemiyorum ama geçen dönem Çerkezköy Belediyesi, büyükşehirden diyelim ki gerekli yatırımları aldı ama Kapaklı'dan almadı işte sayın vekilim orada devreye girecek ve eğer bir sorun varsa bu sorunları çözmek için çaba sarf edecek. Vekilimizin görevi bunlar. Bunlar yapılmadığı için seçim kaybettik. Yani söylemek istediğim sayın vekillerimiz üzerine düşeni, yakışanı yapsınlar. Bizim her zaman vekilimizdir. Saygımız var. Ama yanlış yaptıkları zaman söyleyeceğiz. Onlar vekiller, bizler asiliz” dedi. 

“KİMSEYİ KAYBETMEYECEĞİZ”

Ötekileştirmekten değil, birleştirmekten yana olduğunu ifade eden Akgün “Ne İrfan Mandalı'yı kaybedeceğiz, ne Candan Yüceer'i kaybedeceğiz, ne Faik Öztrak'ı kaybedeceğiz. Kimseyi kaybetmeyeceğiz. Ama herkesin de üzerine düşeni yapması lazım” diye konuştu. CHP Kapaklı İlçe Başkanlığının 6 aydır yerel yönetimi takip etmediğini, muhalefet görevini yapmadığını savunan Akgün “Sayın başkan istediğini istediği gibi yapıyor. Veysel Güven’e ‘sen o büstü oradan aldın mı?' diyor. Veysel Güven de babasının büstünü kaldırıyor. O büstü kaldıracak Veysel Güven değil. O bir kamu malıdır. Kamu malına zarar verdiği için hakkında dava açılmalıdır. Belediye bu büstü kaldırabilir, istediği yere koyabilir ama bizim Kapaklı'nın kurucu belediye başkanıdır. Recep Güven Parkı’na büstü konur. Öyle ‘onu oradan al, bunu buradan al’ denmez. Bu bir belediye başkanı üslubu, ağzı değil. Onu kaldıracak olan sensin. Nasıl kaldırman gerektiğini de sen biliyorsun. Sen önce hangi makamda olduğunu bileceksin. Nerede olduğunu bilmeyen bir belediye başkanı var. Sonuç ortada. Ben ilk aday olduğum günden beri söylüyorum belediye yönetilmiyor idare ediliyor” dedi. 

“24 SAAT ENSELERİNDEYİZ”

Mustafa Çetin’e eleştirilerini sürdüren İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün “Para yok diyorsun belediye kadronu doldurmaya devam ediyorsun. Kent A.Ş.’ye adam alıyorsun, senin düğün salonunun işletmeciliğini yapan kişiye belediyeden maaş ödüyorsun” dedi. 2 belediye başkan yardımcısının görevden alınması ile ilgili de konuşan Akgün “İki tane belediye başkan yardımcısını görevden alıyorlar. Aldıklarının yerine iki tane dışarıdan belediye başkan yardımcısı getirecekler. AKP kanalıyla. Görevden alın an belediye başkan yardımcılarından bir tanesini iyi tanıyorum. Metin Marangoz. Siz Metin Marangoz'u bu görevden alıyorsanız daha kıymetlisini getiriyorsanız bir sözüm yok. Ama Metin Marangoz belediye başkan yardımcısı olarak sizin yüz misli bu belediyeciliği bilen bir insan. Sonra çıkıp mecliste diyorsunuz ki, 'belediye başkan yardımcıları dedikodu yapıyor.' Bir kere bu adamın karakteri buna müsait değil. Çok iyi tanıyorum kendisini ve arkasındayım. Bir kere yönetici olan bir adam çalışanına 'dedikodu yapıyor' kelimesini kullanamaz. Mahalle ağzı ile konuşmaz. Kapaklı kimler tarafından yönetiliyor iyi bakmak lazım. Bu ağız ile konuşur mu bir belediye başkanı? Belediye başkanı mısın bostan korkuluğu musun? Sen oradan adamları almak için, etkisizleştirmek için gereken her şeyi yapıyorsun. Sen yöneticisin. Görevini yapmıyorsa alabilirsin ama bu adamlar üç gün sonra göreve geri dönecek. O zaman, yerlerine getirdiğin adamlar ne olacak. Bu başkan yardımcılarının 3 gün sonra mahkeme kararı ile göreve döneceğine inanıyorum. Nasıl olacak bu işler? Üzülerek görüyorum ki bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde de var. Etkisiz bir Cumhuriyet Halk Partisi kurma çalışmaları var. Biz yarın seçilsek de bu etkimize devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden Kapaklı Belediyesi takip edilecek. Biz 24 saat enselerindeyiz. Biz bunlara doğru yolu göstereceğiz ki Kapaklı'ya doğru hizmeti etsinler. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Ne Mustafa Çetin'e var, ne bir başkasına var. Ama bizim görevimiz muhalefettir. Yanlışlarını söylemeye her zaman devam edeceğiz” dedi. 

“HERKES HADDİNİ, HUDUDUNU, HUKUKUNU BİLECEK”

Bu görevi yapmak için aday olduğunu söyleyen Akgün “Birilerinin bize çekil demesi hiçbir şey ifade etmez. Biz birilerinin emri ile aday olmadık, birilerinin emri ile de bu işten vazgeçmeyiz. Herkes haddini, hududunu, hukukunu bilecek. Bize bu teklifler yapıldı. Ama hiç kimsenin sözü ile hareket etmem ben. Benim şahsi hiçbir ihtiyacım yok Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığına. Ama olduğunda onur duyarım, şeref duyarım o ayrı bir şey. Ama bizim burada olmamızı bile istemeyenler var Cumhuriyet Halk Partisi içinden. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Mustafa Çetin'in eline vermek isteyenler var. Kimse buna cüret etmesin. O hesapları ben çok iyi bilirim 30 yıldır bu siyasetin içindeyim. Ama kimse şahsi hesap yapmasın, Mustafa Çetin'in emrinde CHP kurmaya çalışmasın. Biz bu Cumhuriyet Halk Partisi'nde birleşip, bütünleşip partimizi iktidara taşımak istiyoruz. Benim tek derdim bu. Bizim şahsi hesabımız yok. Bunların yaptıklarını da, Kapaklı'ya verecekleri zararları da çok iyi biliyorum. Zaman gelince bunları paylaşacağız” diye konuştu. 

“SAMİMİYSENİZ MÜFTÜYÜ ÇAĞIRIN”

Karaağaç’taki belediye meclis üyelerinin bazı memurlar üzerinde etkili olmaya çalıştığını, onlara emirler vermeye çalıştığını iddia eden Akgün, “Hiçbir meclis üyesinin memurun üzerinde hiçbir egomanyası, hiçbir yaptırımı olamaz. O arkadaşlara bunu anlatıp bu işin böyle olmaması gerektiğini söylemeliyiz. Ama maalesef bu memurların üzerinde acayip bir etkisizleştirme çabası var. Memurların içinden ajan çıkarma çabası var Mustafa Çetin'in. Belediye memurunun partisi olmaz, o belediyede memurdur. Ama işinde bir eksiklik varsa hep beraber seninleyiz. Ama bir adamı parti tutuyor diye işinden etmemesi lazım. Geldiği günden beri aldığı elemanlara, çıkardığı elemanlara bir bakın. Para yok diyorlar, bizim duyduğumuza göre Nihat Hatipoğlu’na 250 bin TL veriyorlar. Kapaklı'da müftü yok mu? İnsanları dinen bilgilendirmek istiyorsanız rica edin sayın müftüden, müftü çıkar insanlara anlatır. Müftü üniversite mezunu bir insan değil mi? O zaman burada müftü niye var? Müftüye niye para veriyorsunuz? Bu akşam yine kendi düğün salonlarında birini getiriyorlar. Bir araştırın ne tür açıklamalar yapan bir adamı getirip dini bilgiler hakkında bilgi verdirecekler. Siz bu ülkeyi geri götürme çalışmaları içindesiniz. Bırakın bu işleri, böyle olmaz. Samimiyseniz çağırın müftüyü. Müftüyü etkisiz hale getirmeye çalışıyorsunuz. Sizin amacınız boş yere para harcamak. Bizim bir tek derdimiz var bu millete her şeyi dürüstçe, doğru bir şekilde anlatıp paylaşmak” dedi. 

“KİMSE İLE BİR DERDİM YOK”

Kimseyle bir derdinin olmadığını kaydeden Akgün “Bizim Mustafa Çetin ile derdimiz yok ama yaptığı her yanlışta soluklarımızı hissedecekler. Ama onlar bunu istemiyor. Ne yapın ne edin Zafer Akgün ilçe başkanı olmasın diyorlar. Onlar meydanda rahatça hareket etsin istiyor. Bu kararı verecek Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri. Bu karar değerli üyelerin. Kapaklı iyiye gitmiyor biz bunun için üzerimize ne düşerse ilçe başkanı adayı olarak buna talibiz.  Bu vazifeyi de yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU