Çerkezköy TSO heyetinden Romanya çıkarması 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Taşdelen, M

GÜNDEM 6.11.2019 14:09:00 0
Çerkezköy TSO heyetinden Romanya çıkarması 

Çerkezköy TSO, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası ve Romanya Türk Yatırım Derneği iş birliğinde hazırlanan Türkiye-Romanya Ekonomik Forumu Bükreş-CCIR Bussines Center’da başladı. 

YATIRIM HEDEFLERİNE CESARET VERİYOR

Programın açılışında konuşan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ev sahipliği için Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihai Daraban’a ve kendilerine destek olan Romanya Türk Yatırım Derneği Başkanı Nazmi Doğan’a teşekkür etti. Türkiye ve Romanya arasında kökleri tarihe dayanan çok güçlü siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağlar bulunduğunu kaydeden Kozuva, Romanya’yla üst düzeyde olan yakın diyalog ve dostluk ilişkilerinin iş insanlarının yatırım hedeflerine de cesaret verdiğini dile getirdi. 

TÜRKİYE’NİN BEL KEMİĞİNİ OLUŞTURUYOR

Romanya’nın zaman içerisinde kendileri için önemli bir yatırım üssü haline geldiğini söyleyen Kozuva, uzun yıllardır Romanya’da bulunan çok sayıda Türk iş insanının varlığının, bu süreçte kendileri için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi. Otomotiv yedek parçaları, taşıt araçları, demir çelik, tarım ve makine sanayi ürünlerini ihraç ettikleri Romanya’nın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri için oldukça geniş bir yatırım üssü olduğunu belirten Kozuva, “Hizmet sınırlarımız içerisinde yer alan Çerkezköy, Kapaklı ve Saray otomotivden demir çeliğe, tarımdan makine ürünlerine geniş bir alanda üretimde Türkiye’nin bel kemiğini oluşturuyor” dedi. Kozuva, bu ziyarettin ülkemizin sayılı 5 yıldız sahibi akredite odalarından olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ve iş insanlarımıza faydalı olacağına inandığını belirtti. 

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Forumda T.C. Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihai Daraban ve Romanya Türk Yatırım Derneği Başkanı Nazmi Doğan da konuşma yaptı. Türk bve Romen iş adamlarının bir araya geldiği forumda ortak iş alanları üzerine ikili görüşmeler yapılırken, Çerkezköy TSO’nun Romanya programının, Romanya Türk Yatırım Derneği ziyareti ve bölgede bulunan iş insanları ile düzenlenecek görüşmelerle devam edeceği belirtildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU