Valilikten 'ıspanak zehirlenmesi' açıklaması

Tekirdağ'da meydana gelen ıspanak zehirlenmeleri ile ilgili Tekirdağ Valiliği'nden açıklama geldi. Ispanakların Çerkezköy'de bir işletmeden tedarik edildiğinin tespit edildiği belirtilen açık

GÜNDEM 5.11.2019 17:28:00 0
Valilikten

Çerkezköy’de faaliyet gösteren 50 çalışanı olan bir işletmede, işletmenin yemekhanesinde yedikleri yemeklerden dolayı rahatsızlanan 27 çalışanın gıda zehirlenmesi teşhisi ile Çerkezköy ve Çorlu Devlet Hastaneleri’nde tedavi altına alındığını belirtilen açıklamada “Ayakta tedavi edilen hastalar hemen taburcu edilmiştir. Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından 2 Kasım günü saat 16.30’da olay mahalline intikal edilmiş olup şikayete konu işletmede 4 Kasım tarihinde izlenebilirlik denetimi yapılmıştır. Ispanakların Çerkezköy’de bir işletmeden tedarik edilmiş olduğu tespit edilmiştir. İlgili işletmede yapılan denetimde alınan ıspanak numuneleri analizleri yapılmak üzere İstanbul Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü’ne gönderilmiştir” denildi. 

401 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURDU

Benzer şikayetleri olan Çerkezköy’de 3, Çorlu’da 1, Saray’da 5,  Süleymanpaşa’da 4 kişinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye müracaat ettiği ifade edilen açıklamada “Tekirdağ genelinde toplam 40 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerimize başvurmuştur. Herhangi bir hayati tehlikesi olmayan 40 hastamızdan 39’u tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, 1 hastamızın tedavisi devam etmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından başlatılan incelemede, benzer şikâyetleri olan hastalarımızın ortak noktalarının ıspanak yemeleri olmasından dolayı bu alana yoğunlaşılmıştır. İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince numune alınmış ancak tetkikler henüz sonuçlanmamıştır. Dolayısıyla hastalarımızın şikâyetlerinin kesin nedeni, tetkikler sonuçlandığında belirlenmiş olacaktır” denildi. 

Haber / Şaban KARDEŞ