Pazar esnafına poşet dağıtıldı 

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde Keşan Pazaryeri'nde esnafa poşet dağıtımı yapıldı. Poşetler, pazar bittikten sonra esnafın Ã?

GÜNDEM 4.11.2019 11:43:00 0
Pazar esnafına poşet dağıtıldı 

Poşet dağıtımı öncesi konuşan Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, “Poşet dağıtımımız daha önceden planlanmış devam eden bir olaydı. Buradaki amacımız pazaryeri olarak kurulan alanda tezgahlar toplandıktan sonra çöplerin toplu halde bırakılması ve çevre kirliliğinin önlenmesi. Bu uygulama her hafta yapılacak gerekli malzeme alımlarımızı yaptık, her hafta temizliğe ciddi şekilde önem vereceğiz. Çöplerin toplu şekilde bırakılması hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de toplanma esnasında zaman kaybının  ortadan kaldırılması açısından çok önemli. Tabi ki burada en önemli şey çevrenin temiz olması. Bu alışkanlığı pazarcı esnafımıza öğretmeyi amaçlıyoruz. 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Çevreyi temiz bırakmayanlara ilgili yönetmeliğin maddeleri uyarınca 1-2 uyarıdan sonra cezai yaptırımlar yapılacağını söyleyen Zabıta Müdürü Yılmaz, "Çünkü Keşan Belediyesi olarak konuya çok önem veriyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Kesinlikle de bu işe müsamaha göstermeyeceğiz. Çünkü çevre temizliği bizim için her şeyden önemli. Esnaf arkadaşlarımız bu işi kabul edeceklerdir. Çünkü çevre ilçelerde gittikleri pazaryerlerinde bu konuya önem  verdiklerini kendileri söylüyorlar. Keşan’da da kendi memleketlerinde de bu konuya önem verecekler. Bu işin takipçisi olacağız. İlk seferde 320 TL olarak bir ceza uygulaması yapacağız. Aynı kişi aynı suçu işlediği zaman bu ceza katlanacak." ifadelerini kullandı. 

"BAZI DUYARLI ESNAFLAR BUNU BAŞARDI"

Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman da, "Poşet uygulamasından sonra çöp konusu bir miktar azaldı. Keşan Pazarında 950 esnaf tezgah açmakta, Bu 950 esnafın bıraktığı çöpü toplamak tabi ki zaman ve  enerji kaybına neden oluyor. Bunların hepsinin toplanmasında pazarcı esnafımız bize yardımcı olduğunda bunu daha kısa sürede ve daha az enerji ile halledebileceğimizi düşünüyorum. Bazı duyarlı esnaflarımız bunu başardı. Şimdi biz esnafımızı ikinci bir uyarıya dahil ederek yine çöp poşetlerini dağıtarak kendilerinin çöplerini toplayarak bize yardımcı olmasını sağlayacağız. Bunu başardıktan sonra Keşan’ımızın daha düzgün daha tertipli daha temiz olacağına inanıyorum. Keşan’da pazarcılarımızın çevre duyarlılığını arttıracak çalışmalarımız devam edecek. Herkes şunu bilsin ki “Atmazsan Batmaz” şeklinde konuştu. Ekipler daha sonra pazaryerinde poşet dağıtımı yaptılar.

Haber / Yakup KARATEPE