Saray'ın kurtuluşu tören ile kutlandı

1 Kasım Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 3.11.2019 12:00:00 0
Saray

Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü, önceki gün saat 10.00’da Atatürk Alanı’na çelenk sunulması ile başladı. Törene, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Garnizon Komutanı Tnk. Albay Fatih Solmazlar, Cumhuriyet Savcısı Hatice Yalçın, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, CHP İlçe Başkanı Akın Aytaç, MHP Başkan V. Kamil Özdaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Abdullah Ataman, Saray İlçe Emniyet Müdürü Başkomiser Şakir Oda, Saray İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emrah Kaya, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Muharip Gaziler, Kaymakamlık daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"O GÜNLERİN COŞKUSUNU HALA YAŞIYORUZ"

Tören, hava koşulları sebebiyle Atatürk Alanı’nda başlayıp Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş yaptı. Erkiş, “İlçemizin kurtuluşun 97’inci seneyi devriyesinde bir arada o günlerin coşkusunu hala yaşıyor oluşumuzdan duyduğum memnuniyeti bildiririm. Son derece zorlu süreçlerin içinden sıyrılarak dişle, tırnakla, canla başla, iman dolu bir heyecanla bütün dünyaya eşsiz bir kurtuluş örneği gösteren Anadolu’nun her yerinde temsilcileri ve bugün Saray’dakileri rahmetle anıyoruz. Kendilerine bugün bir asır öncesinden şükran duyguları içinde bulunduğumuzu bildiriyoruz ve 97. Kurtuluş yıldönümümüz ilçemize hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SUNULDU

Erkiş'in konuşmasının ardından Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sahneledikleri temsili kurtuluş gösterisinde Hürriyet Kızı’nı kurtardı. Daha sonra, Hürriyet Kızı’ndan alınan Türk Bayrağı grup başkanı tarafından Saray Kaymakamı Adnan Tezcan’a takdim edildi. Temsili kurtuluş gösterisinin ardından temsili birlik komutanı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Hürriyet Kızı’nın okuduğu şiirle devam eden programda, Hürriyet Kızı tarafından protokole çiçek verildi. Belediye Başkanı Özgen Erkiş'in, Hürriyet kızına hediyesini vermesinin ardından tören, öğrencilerin şiirlerini, kompozisyonlarını okuması ile sürdü. Tören, Gençlik Spor Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile bitti.  

Haber / Yakup KARATEPE