164 üye oy kullanamayacak

Kongre sürecinin devam ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'nde 31 Mart yerel seçimlerinde Kırklareli'nde bağımsız olarak girdiği belediye başkanlığına seçilen Mehmet Kesimoğlu'nu destekleyen 164 Ã

GÜNDEM 27.10.2019 12:07:00 0
164 üye oy kullanamayacak

CHP Genel Merkezi’nden Kırklareli İl Başkanlığı ile Merkez ve Lüleburgaz İlçe Başkanlıklarına gönderilen yazıda, “İl Başkanlığı tarafından 10 Ekim’de Genel Merkeze gönderilen yazıda 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayını destekleyerek propaganda ve seçim çalışmalarına katıldıkları belirlenen 174 kişinin listeleri ve belgeleri gönderilmiştir. Yapılan ilk inceleme sonucunda partiden daha önce üyelikleri düşen 9 kişi ile Bursa iline nakil olan 1 kişi olmak üzere toplam 10 kişinin dosyaları ayrılmıştır. Kırklareli ilimizde asıl üye olarak üyelikleri devam eden 164 kişinin ise parti tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine, Merkez Yönetim Kurulu’nun 21 Ekim tarihli toplantısında karar verilmiştir. Parti Tüzüğümüzün 64/4 maddesi ‘haklarında tedbir kararı olan üyeler üyelikten doğan haklarını kullanamazlar’ gereğince 164 kişinin isimlerinin çizelgelerden çıkarılması gerekmektedir” denildi. 

 

“İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HALE SOKACAK”

 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Kırklareli Eski Milletvekili Turgut Dibek “MYK’nın 21 Ekim tarihli kararında, 31 Mart ta Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı bağımsız olarak kazanan Mehmet Kesimoğlu’na destek verdiği belirtilen 164 parti üyesi için, İl Başkanlığı'nın 10 Ekim tarihli talebi ile tedbirli olarak disiplin soruşturması başlatıldığı belirtiliyor. Üzülerek belirtmek isterim ki alınan bu karar, partimiz açısından Kırklareli’ni içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır” dedi.

 

“TRAVMAYI DAHA DA ARTIRMAKTAN BAŞKA BİR SONUÇ DOĞURMAYACAK”

 

31 Mart’ta CHP’nin adayı olan Tuna Soykan’ın 9 bin 500, bağımsız aday olarak seçimi kazanan Mehmet Kesimoğlu’nun ise geçersiz sayılan oyları ile birlikte yaklaşık 20 bin oy aldığını anımsatan Dibek “İl başkanlığının verdiği liste üzerine MYK’nın aldığı bu karar ancak, partimizin adayının bir kaç yüz oy ile seçimi kaybetmesi durumunda bir anlam ifade edebilirdi. Diğer taraftan listedeki isimler içerisinde geçmişte partimizde il başkanlığı yapmış 80 yaşlarında 2 büyüğümüzün olduğunu da üzülerek gördüm. Seçimi kazanmış aday ile parti adayımız arasında yaklaşık 10 bin farkın olduğu bir seçimden 6 ay sonra, kongre takviminin başladığı bir süreçte, İl Başkanlığımızın talebiyle , MYK’nın aldığı bu karar Kırklareli de yaşadığımız travmayı daha da artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU