Bakan Kasapoğlu, Sporcu Fabrikası'nın açılışına katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çorlu'da yapılan Sporcu Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Bakan Kasapoğlu, "Eğitimden ulaştırmaya, sanayiden

GÜNDEM 27.10.2019 12:00:00 0
Bakan Kasapoğlu, Sporcu Fabrikası

Açılış törenine Kasapoğlu'nun yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Goncagül, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, protokol üyeleri ve sporcu öğrenciler ile velileri katıldı. 

 

'DÜNYADA HİÇBİR ÖRNEĞİ YOK'

 

Bakan Kasapoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ulaşımdan saniye, tarıma kadar bir çok alanda yatırımlarının olduğunu kaydederek, "Eğitimden ulaştırmaya, sanayiden tarıma, sağlığa ve spora kadar her alanda ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Bugün bunlardan bir tanesini Sporcu Fabrikası'nı sizlerle birlikte açıyoruz. Şunu onurla ve gururla ifade etmek isterim ki ülkemizin sporda gerçekleştirdiği devrimin bu kadar kısa sürede tesisleşmenin dünyada hiç bir örneği yok. Salonlardan, havuzlara, kortlara açık ve kapalı alanlara kadar her alanda devasal bir gerçekleşme gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

'SPOR DEMEK SAĞLIK DEMEK'

 

Kasapoğlu, Tekirdağ ve Çorlu'daki çalışmaların da eksikliklerini gözden geçirip hızlı bir şekilde güçlü yarınlar için gerçekleştireceklerini söyledi. Kasapoğlu, "Spor demek sağlık demek. Spor hem ruhen hem de bedenen sağlıklı bir toplum demek. O yüzden inşallah bu spor tesislerin de ve bundan sonra yapacağımız tesislerde hem spor ülkesi olma yolun da hem de sporda başarılarıyla sporcularımızı olimpiyatlar da uluslararası müsabakalar da madalyaları ile gurur duyacağımız bir ülke olma yolunda ilerliyoruz. Hep birlikte bir spor başarısını yaşıyoruz. Tabi ki bundan sonraki süreçte inşallah her alan da burada sporcularımız var, biz bakanlık olarak her branşı önemsiyoruz." şeklinde konuştu. 

 

'GECE GÜNDÜZ AÇIK OLACAK'

 

Tekirdağ'ın bir çok branşta mükemmel bir potansiyele sahip il olduğunu ifade eden Kasapoğlu, "Bugüne kadar bütün imkanları ortaya koyduğumuz gibi bundan sonra da ortaya koymaya devam edeceğiz. Tesislerimizi sizlerin erişimine kolay bir şekilde sağlamak için gece gündüz açık olacak. Bakın 24 saat bu tesis sizlerin gençlerimizin hizmetinde olacak, kadınlarımızın hizmetinde olacak. Bakın bu çok önemli kadın sporu stratejisi geliştiriyoruz. Kadınlarımız bir eş, bir anne olarak bir abla olarak toplumun öncüleri." dedi. 

 

'HEP BİRLİKTE ALKIŞLAYACAĞIZ'

 

Bakan Kasapoğlu konuşmasının devamında, "Kadınlarımızın öncülüğün de herkesin spor yaptığı günlük yaşamını mutlaka bir zaman dilimin de hiç bir bahanenin arkasına gizlenmeksizin spor yaptığı bir toplum olmasını istiyoruz. Bu tesislerimize ve bu emanetle sahip çıkmanızı ve gece gündüz değerlendirmenizi özelilikle istiyorum. İnşallah buradan nice sporcuları hep birlikte alkışlayacağız. Buradan yetişen sporcular dünyanın dört yanında ülkemizi milletimizi başarı ile temsil edecek ve bu şanlı bayrağımızı çok güzel bir şekil de temsil edecekler." ifadelerine yer verdi. Bakan Kasapoğlu, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte Sporcu Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirdi. Kasapoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte tesisleri gezip, incelemede bulundu.

 

Haber / Yakup KARATEPE