Deprem konulu seminer düzenlendi 

Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ile Muratlı Kalkındırma ve Girişimci İş Adamları Derneği işbirliğinde düzenlenen "Deprem Gerçeği

GÜNDEM 24.10.2019 13:56:00 0
Deprem konulu seminer düzenlendi 

Seminer, Muratlı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Doç. Dr. Ayşe Kopuz, Öğr. Gör. Ahmet Bal, Mimar Sinan Koca ve İnşaat Müh. Elif Tekneci tarafından seminer konuşmaları yapıldı. Deprem etkisine karşı yüzen yapılar, deprem mühendisliğinde yeni teknolojiler, Japonya ve ABD’de depreme dayanıklı yapıların Türkiye’ye uyarlanması hususlarında slayt gösterildi.

 

'YÜZDE 92'Sİ DEPREM KUŞAĞINDA'


Seminerde söz alan Kaymakam Demirayak, “Bugün burada Muratlı'mızda deprem gerçekliği ve depreme dayanıklı yapılar konusunda bir farkındalık ve hassasiyet oluşturmak üzere bilgilendirme toplantısı gerçekleştiriyoruz. Öncelikle şunu ifade edelim; Türk toplumu olarak aslında deprem gerçekliği konusunda en yüksek düzeyde farkındalık, hassasiyet ve duyarlılık gösterilmesi gereken toplumuz. Çünkü Türkiye coğrafyasının yüzde 92’si deprem kuşağında ve deprem fay hatları etki alanında bulunmaktadır." diye konuştu. 
 

'EYLEM PLANINA DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDAYIZ'


Türkiye nüfusunun da yaklaşık yüzde 95’inin deprem riski altında olduğunu söyleyen Demirayak, "Dolayısıyla deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında alınması gereken tedbirlere ilişkin olarak devlet kuruluşları, yerel yönetimler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve toplum olarak en üst düzeyde işbirliği, eş güdüm ve koordinasyonu sağlayacak bir strateji oluşturmak ve bunu bir eylem planına dönüştürmek zorundayız.” dedi.

Haber / Yakup KARATEPE