EDİKAB Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı 

Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği'nin (EDİKAB) Ekim Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında yapıldı. Edirne Belediyesi Mecli

GÜNDEM 22.10.2019 09:57:00 0
EDİKAB Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı 

Toplantı, bir önceki toplantıya ait tutanağın oylanmasıyla başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne Katı Atık Düzenleme Depolama ve Bertaraf Tesisleri bünyesindeki Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Çöp Elektrik Üretim Tesisi 25 Kasım 2018 tarihinden bugüne elektrik üretmeye devam ediyor." dedi. 

 

'BAŞARIRSAK, TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAĞIZ'

 

Gürkan, "Birlik bünyesinde her ilçeye en az bir Çevre Eğitim yada Katı Atık Eğitim Parkı yapmayı düşünüyoruz. Gelecek kuşakların çevre konusunda ve çöp ayrışım konusunda eğitilmesi gerekiyor." diye konuştu. Gürkan, “Bizim kuşak bunu kaçırdı ama gelecek kuşaklara bu eğitimi vermemiz gerekiyor. Bunu çok önemsiyoruz. Bunu başarabilirsek Türkiye’de bir ilk olacağız. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de bir birliğin bu anlamda atık eğitim tesisleri hiçbir yerde yok” ifadelerini kullandı. 

 

2020 YILI GELİR VE GİDER BÜTÇELERİ BELİRLENDİ

 

Toplantıda ayrıca EDİKAB’a üyelik aidatının binde 6’dan binde 1’e düşürülmesi de görüşüldü. Oylama öncesinde söz alan Başkan Gürkan, “Birliğimizin tüzüğünde, birlik gelirleriyle ilgili maddelerde değişiklik yapmak istiyoruz. Halihazırda tüzüğümüz gereği birlik üyelerinden, bir önceki yılın kesinleşmiş bütçesi üzerinden binde 6 oranında üyelik bedeli kesiliyor. Birlikte yapmış olduğumuz 29 yıllık sözleşme gereğince, artık üyelerimizin yatırım için pay ayırmasına gerek kalmadı. Bu nedenle 2019 cari yılı da dahil olmak üzere binde 6 olan üyelik aidat oranının, binde 1’e düşürülmesini Belediye Başkanı arkadaşlarımla birlikte öneriyoruz” ifadelerini kullandı. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra EDİKAB’ın 2020 yılı gelir ve gider bütçeleri belirlendi. 2020 yılı bütçesinin, gelir ve giderlerin denk olarak 1 milyon 330 bin TL olması kararlaştırıldı. Söz konusu madde de oybirliğiyle kabul edildi.

 

Haber / Emre BOZ