Albayrak: Önerileriniz hizmet yolumuzu aydınlatacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, köşe yazarları ile 'Tekirdağ Köşe Yazarları Buluşma Toplantısı' gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikle

GÜNDEM 17.10.2019 18:42:00 0
Albayrak: Önerileriniz hizmet yolumuzu aydınlatacak

Dün saat 11.00'de Süleymanpaşa'da Des Otel Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Sertaç Balyemez, daire başkanları ve köşe yazarları katıldı.

 

ALBAYRAK, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Tekirdağ Köşe Yazarları Buluşması Toplantısının açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Albayrak, "Birlikte yönetme anlayışımız doğrultusunda ilçe belediye başkanlarımız, mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, esnaflarımız, siyasi partilerimiz ve halkımızın her kesiminden vatandaşlarımızda toplantılar düzenliyoruz. Katılımcı demokrasi ilkemizin bir gereği olarak Tekirdağ'ın geleceği ile ilgili kararları kentimizin tüm paydaşlarıyla beraber alıyoruz. Yerel demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz, yerel basınımızın köşe yazarları ve kalem emekçileriyle ilk kez böylesine geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

'SİZLERLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İSTİYORUZ'

 

Albayrak konuşmasının devamında, "Bugün burada farklı ilçelerimizdeki yerel basın organlarında köşe yazıları yazan ve farklı uzmanlık alanları olan yazarlarımız var. Sizlerle böyle güzel bir günde bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri 2014 yılından bu yana yaptıkları çalışmaları paylaşmak, ikinci hizmet döneminde yapacakları çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunmak istediklerini kaydeden Albayrak, “Görüş ve önerileriniz, bundan sonra yapacağımız çalışmalara katkı sağlayacaktır” dedi. Toplantıya katılanlara teşekkür eden Albayrak, toplantının verimli geçmesini temenni etti.

 

 

TALEP VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ

 

Konuşmasının ardından köşe yazarlarının önerilerini dinleyen Başkan Albayrak, toplantıda söz alan köşe yazarları, imkan varsa Ergene Nehri Havzasının temizlenmesi, belediyelerin eğitimlere önem vermesini, çevreye gereken hassasiyetin gösterilmesini kendilerinin ve sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de Büyükşehir’e bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını, Şarköy’e toplu taşıma için otobüs konulmasını, engelsiz yaşam merkezlerinin sayılarının il genelinde artırılmasını isterken, işyeri tabelalarının da Türkçe olması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi isteğini de dile getirdi. Köşe yazarlarının istek ve önerilerini tek tek not alan Albayrak, gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Köşe yazarlarının ulaşım, göç, Tekirdağ'ın imar yapılanması, sahil temizliği, il genelindeki kültür varlıklarının korunması ve olası bir afete karşı alınan önemler gibi konularda sundukları yapıcı öneri ve talepleri çok olumlu bulduğunu kaydeden Albayrak, bu tür toplantıların 6 ayda bir yapılmasının faydalı olacağı düşüncesinde olduğunu söyledi. Toplantı öğle yemeği ile son buldu.

 

 

Haber / Buse SERİN