Kandemir: Bu millete kimse diz çöktüremeyecek 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kapaklı'da düzenlenen kahvaltıda partililerle bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Kandemir, Türkiye'nin Ã

GÜNDEM 17.10.2019 15:53:00 0
Kandemir: Bu millete kimse diz çöktüremeyecek 

Business Otel’de düzenlenen kahvaltıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Tekirdağ 11 ilçeden oluşuyor. Kapaklı 11 ilçe arasında tüm seçimlerde lider ilçe olarak başarılara imza atmış bir ilçe. 31 Mart’ta, farklı partilerde kalmış bir belediyeyi AK Parti ile yüzde 54’lük oy başarısıyla tanıştırmış olmanın haklı gururunu yaşadık. Belediyede 6 ayı tamamladık. İmkanlarımız kısıtlı ancak kısıtlı imkanlarla sınırsız hizmetler yaparak vatandaşları bizlerden beklediği ak belediyecilikte tanıştırmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda bizler vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi teşkilatlarımızla beraber gece gündüz hizmetinde olacağımızın sözünü verdik. Belediyenin kapısının bütün vatandaşlara açık olacağını ifade ettik. Ayrım yapmadan herkesin belediye başkanı olacağımızı ve Kapaklı’da yaşayan 150 bin kişiye hizmet edeceğimizi, bir fark ortaya koyacağımızı ifade ettik. Bu bağlamda bizler de meclis üyelerimizle, başkan yardımcılarımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz” dedi. 

“AK PARTİ BAYRAĞINI KAPAKLI BELEDİYESİ’NDEN İNDİRMEYECEĞİZ”

6 ay içinde 8 kez Ankara ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin “Bakanlıklardan taleplerimizi, isteklerimizi iletiyoruz. İnşallah Kapaklı’da bu kalan 4.5 yıl içinde farkımızı ortaya koyacağız. Bir daha AK Parti bayrağını Kapaklı Belediyesi’nden indirmeyeceğiz inşallah. 

“BİZLER DE KAPIMIZIN ÖNÜNÜ SÜPÜRECEĞİZ”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da “31 Mart seçimlerinde 3 ilçenin belediye başkanlığını kazandıklarını anımsatarak “Allah izin verirse 11 ilçede de bu başarıyı elde etmek istiyoruz” dedi. Gündemi çok iyi takip ettiklerini söyleyen Özcan “Güçlü büyük Türkiye öncesinde şu dönemde zor da olsa güneyimizde bir Barış Pınarı Harekatı ile Mehmetçiğimiz kahramanlık sergiliyor. Elbette büyük bir başarı imza atarak memleketlerine döneceklerdir. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Dediğimiz gibi büyük ve güçlü bir Türkiye, bu coğrafyada aynı kararlılıkla çok kısa bir süre içersinde kendi gücünü ispat edecek ve bütün Avrupa Birliği toplulukları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu bölgedeki bu coğrafyadaki gücünü de görmüş olacak. Bizler de kapımızın önünü iyi süpüreceğiz. Siyaset yapıyoruz ve çok iyi çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde inşallah büyük ve güçlü işlere imza atacağız” dedi. 

 

 

TEBRİK ETTİ 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut da “31 Mart seçimlerinde almış olduğunuz bu üstün başarıdan dolayı belediye başkanımı tebrik ediyorum. 11 tane ilçeden ilk 3’e girmek, ilk 3 ilçe içersinde de birinci olmak gerçekten çok önemli bir şey. Rabbim başarılarının devamını getirsin” dedi.  

 

 

“SORUMLULUĞUMUZ SADECE SİYASİ SORUMLULUK DEĞİL”

Hem dünyanın hem de Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Bulut “Sosyal, ekonomik ve siyasal gerçekten çok hararetli günlerin yaşandığı, çok büyük işlerin yapıldığı günlerden geçiyoruz. Böylesine bir dönemde hepimizin omzuna düşen yük de çok fazla ve çok ağırlaşıyoruz. O yüzden bizim bu dönemdeki sorumluluğumuz sadece siyasal bir sorumluluk değil, aynı zamanda tarihsel bir sorumluluktur. Emin olun ileride çocuklarınız ve torunlarınız dönüp tarihin bu sayfalarını karıştırdığında sizlerin Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin yol arkadaşı olduğunu gördüklerinde hepsi sizinle gurur duyacaktır. Bu sorumluluğun farkında olan bizler teyakkuz halinde olmak zorundayız. Omuzlarımızdaki yükün altında ezilmemek için daha çok mücadele etmek, daha çok çalışmak ve çabalamak zorundayız. Ama görüyorum ki Kapaklı Teşkilatı zaten bunu yapıyor. Biz de bunu mecliste gördük. Sayın Başkanımız ifade etti, hakikaten Tekirdağ’ın sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye’nin her noktasına duyurdu, biz de buna şahitlik ettik” dedi. 

“KAPAKLI TERCİHİNİN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU HİSSEDECEK”

Kahvaltı programının son konuşmasını AK Parti Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir yaptı. Belediyeyi kazanan belediye başkanını, mücadele eden ilçe başkanını ve ekibini tebrik ederek başarılar dileyen Kandemir “Hiç şüphemiz yok inanıyoruz ki, bizim belediyecilik anlayışımızı, siyasi ahlakımızı, duruşunuzu Kapaklı’da sokak sokak hane hane insanlar hissedecekler. Değerli başkanımızın gayreti ile ilçe başkanımızın saha hakimiyeti ile beraber Kapaklı tercihinin ne kadar doğru bir tercih olduğunu hissedecek” dedi. 

“BİZİM SİYASİ HAREKETİMİZİN MERKEZİNDE ADALET VE AHLAK VARDIR”

Tekirdağ’da bir yerel seçim atlattıklarını söyleyen Kandemir “AK Parti siyasi hareketi neticeye bakmaz sadece. Kazanmak ve kaybetmek değildir tek muradımız. İşin esası sözünüzün doğruluğu, davranışımızın ve duruşumuzun milletin gönlünde ne kadar kabul edildiğidir bizim için önemli olan. Netice, kazanmışız kaybetmişiz, belediye başkanı olmuşuz ya da olmamışız, milletvekili olmuşuz ya da olmamışız, bunların hepsi bizim için birer imtihan vesilesidir. Millet bize o vazifeyi verirse ateşten gömlek giymiş gibi hissederiz. Aldığımız her vazifede mücadele ederken bu ruhla mücadele ederiz. Bizim siyasi hareketimizin merkezinde adalet ve ahlak vardır” dedi. 

 

“BU MİLLETE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK”

Türkiye’nin çok zor günlerden, zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Kandemir “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor dönemlerinden bir tanesine şahitlik ediyoruz. Askerlerimiz, genç kardeşlerimiz, çocuklarımız sınırın öteki tarafında canları pahasına biz burada huzurla kahvaltı yapalım diye canları pahasına bir mücadele veriyorlar. Dünyanın egemenleri diye kabul edebileceğimiz büyük oyuncular ise bu ülkenin istikbal ve istiklal mücadelesinde karşımıza geçmiş kollarını kavuşturmuş, bizim terörle olan bu mücadelemizi nasıl baltalarız bunun taşlarını döşüyorlar. Buna rağmen çok güçlü bir liderle, Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde güçlü bir irade ile milletçe hep beraber bir mücadele veriyoruz. Böyle bir siyasal konjektürde, bu kadar keskin bir liderlik ve cesaretle başka hiç kimse böyle bir kararı alamazdı. Şahitlik eden kardeşlerinizden bir tanesi olarak söylüyorum. Biz millete, vatanına, bayrağına, ezana ve toprağına aşık bir milletiz. İçimizden böyle bir lider çıkardık, çok kritik bir dönemde onun liderliğinde önce 15 Temmuz’da ülkemizi işgale gelenleri püskürttük, şimdi hemen sınırımızda bir terör devleti kurma girişimini hamdolsun bertaraf ettik. Fakat bir bedel ödüyoruz. Milletçe bir bedel ödüyoruz. Bunu, çok güçlü bir lider olduğu için hissetmiyoruz. Şimdi biz Cumhurbaşkanımızın ekibi olarak neyin mücadelesini verdiğimizi anlatmak durumundayız. Bu teröristler, alçaklar sınırın öbür tarafından her gün havan topları atarak masum insanları vuruyorlar. Ve nasıl vuruyorlar biliyor musunuz? Önce bir havan atıyor, bekliyor insanlar oraya toplanıyor, yaralananlara yardım etmek için insanlar toplanıyor, alçaklar bir havan daha atıyor ve oraya yardıma koşan sivil insanları şehit ediyorlar. Bu gözü dönmüş katil sürüsünü Allah’ın izniyle biz defederiz. Liderimizdeki yürek ve cesaret, askerlerimizin, şahadete koşan kardeşlerimizin o Çanakkale ruhu ile evelallah bu millete kimse diz çöktüremeyecek. Fakat bir şeye ihtiyacımız var huzura, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe” dedi. 

“BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Kongre süreci ile ilgili de konuşan Kandemir “Şimdi kongreye gideceğiz. Sizlerden ricam şu. Bizim kendi iç huzurumuz, birliğimiz, beraberliğimiz çok önemli, birbirime sahip çıkacağız. Eksiğini araştıran değil hatasını örten olacağız. Böyle bir teşkilat ruhunu bugüne kadar getirdik bundan sonra artarak çoğaltarak işin içersine katarsak evelallah biz kolay kolay diz çökmeyiz” dedi. Ülkemizin içinde bulunduğu bu süreçte Barış Pınarı Harekatı’nın millete iyi aktarılması gerektiğini söyleyen Kandemir, “Bu ülke çok büyük bir tarih üzerine oturuyor, o tarihi sorumluluk ekip olarak bizlerde. Hep birlikte en az onun kadar dertli olduğumuzu hissettirmemiz lazım” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU